Čokoladni mousse, prozračna krema čija je tekstura mjehuričasta i pjenasta, francuski je klasik s kojim se ne treba šaliti i pristupati mu neozbiljno. Mousse ima svoja pravila i zahtijeva vještinu i vježbu – ili barem poznavanje nekog dobrog trika.
Ova nevjerojatno ukusna čokoladna krema ukrala je ono najbolje od klasičnog moussea – snijeg od bjelanjaka i čokoladu. Rezultat je krema savršenog čokoladnog okusa i lijepe lagane teksture.
Kao i kod moussea, za najbolji biste rezultat trebali prestati tući snijeg netom prije nego što postigne najveću čvrstoću.
Za ovaj desert treba vam manje od 5 minuta, a od količina naznačenih u receptu dobit ćete dvije porcije. Izrađenu kremu stavite u hladnjak na barem četiri sata prije posluživanja. Poslužite je ukrašenu svježim listićima mente, uz šumsko bobičasto voće, kuglicu sladoleda od vanilije ili nezaslađeni šlag.
Sastojci za brzu čokoladnu kremu:
– čokolada s barem 60 % kakaa
-3 jaja, odvojeni bjelanjci i žumanjci, piše Pun kufer.
Priprema brze čokoladne kreme:
1. Otopite čokoladu na pari u velikoj zdjeli.
2. Umiješajte žumanjke u otopljenu čokoladu.
3. Umutite bjelanjke u čvrsti (ali ne najčvršći) snijeg.
4. Polako sprijateljite čokoladu i bjelanjke: malo po malo snijega stavljajte u zdjelu s čokoladom. Nemojte miksati ni miješati, samo preklapajte bjelanjak čokoladom. Dok na ovaj način stavite sav snijeg u čokoladu, dobit ćete jednoliku smjesu.
5. Ulijte smjesu u šalice ili zdjelice u kojima ćete poslužiti kremu. Stavite u hladnjak na najmanje 4 sata pa poslužite.
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!