Originalni recept za krumpiriće sa slaninom

Cooking 24. stu 202311:09 0 komentara
Pixabay

Hrskavi i sočni krumpiri sa slaninom za doručak se jedu s pečenim jajima, a za ručak ili večeru s kobasicama, mesnim pečenjem - ili bez ičega.

Volite li restani krumpir, lako biste se mogli zaljubiti u njemački bratkartoffeln, odnosno prženi krumpir, koji je nešto konkretniji i manje kašast – a divnu aromu i okus mu daje slanina. Tako je dobar da ga Nijemci jedu i za doručak.

Prvi je korak odabir krumpira, a najbolji je izbor voštani, koji se neće raspasti tijekom kuhanja. Potrebna vam je i dobra slanina, najbolje domaća, kao i začinsko bilje poput peršina, sjemenki kumina, majčine dušice ili ružmarina, prenosi Pun kufer.

Ovisno o receptu, Nijemci u ovo jelo mogu, ali i ne moraju dodati luk, kao i sir – ili pečeno jaje. Prženi krumpir poslužite uz kobasice, pečenje ili meso s roštilja, uz kakvo dobro pivo.

Sastojci:

– 500 g krumpira

– 220 g slanine

– 1 luk

– začini (sol, papar, peršin)

Priprema:

1) Operite krumpire i skuhajte ih u kori tako da se ne prekuhaju. Narežite slaninu i luk. Stavite slaninu u tavu i pržite je dok ne postane hrskava pa maknite iz tave te na istoj masnoći popržite luk i stavite ga na stranu.

2) Procijedite krumpire pa ih ogulite i narežite na ploške. Popržite krumpir u tavi u dvije ture kako bi bili hrskavi. Zatim dodajte luk i slaninu, začinite solju, paprom i dodajte sjeckani peršin ili začine prema želji.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!