Piletina s mlincima: Recept za savršen nedjeljni ručak

Cooking 29. pro 202409:31 0 komentara
Shutterstock / Ilustracija

Mlinci se najčešće poslužuju uz piletinu ili puretinu, a mogu se kupiti gotovi ili pripremiti kod kuće.

Sastojci:

– oko 600 g mlinaca

– 500 g pilećeg filea

– malo ulja i maslaca

– 3 dl kiselog vrhnja

– malo soli, papra i vegete

– 150 g gaude

– malo juhe

Priprema:

Narežite piletinu na komade i kratko popržite.

Izvadite meso, a u ulje dodajte kiselo vrhnje te pripremite umak koji ćete začiniti solju, paprom i suhim začinom, uz malo vode.

Mlince izlomite, stavite u posudu i prelijte toplom juhom da omekšaju. Nakon nekoliko minuta ocijedite višak juhe.

Podmažite posudu za pečenje. Na dno stavite polovicu mlinaca, zatim piletinu i pola pripremljenog umaka od vrhnja.

Preko toga složite ostatak mlinaca, prelijte preostalim umakom, naribajte sir i stavite u pećnicu na 200 °C (bez ventilatora) na 30 minuta, dok sir ne poprimi zlatno-smeđu boju.

Priprema domaćih mlinaca

Ako želite sami napraviti mlince, potrebni su vam sljedeći sastojci:

– 500 g glatkog brašna (može pola glatko, pola oštro)

– 2 cijela jaja

– 200 ml mlake vode

Od sastojaka zamijesite tijesto i ostavite ga da odstoji pola sata. Tijesto podijelite na tri dijela kako bi ga lakše razvaljali, jer smjesa je dovoljna za više osoba. Svaki dio razvaljajte i narežite.

Posložite na lim i pecite na 180-200 °C dok lijepo ne porumeni.

Dobar tek!

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!