Mlinci se najčešće poslužuju uz piletinu ili puretinu, a mogu se kupiti gotovi ili pripremiti kod kuće.
Sastojci:
– oko 600 g mlinaca
– 500 g pilećeg filea
– malo ulja i maslaca
– 3 dl kiselog vrhnja
– malo soli, papra i vegete
– 150 g gaude
– malo juhe
Priprema:
Narežite piletinu na komade i kratko popržite.
Izvadite meso, a u ulje dodajte kiselo vrhnje te pripremite umak koji ćete začiniti solju, paprom i suhim začinom, uz malo vode.
Mlince izlomite, stavite u posudu i prelijte toplom juhom da omekšaju. Nakon nekoliko minuta ocijedite višak juhe.
Podmažite posudu za pečenje. Na dno stavite polovicu mlinaca, zatim piletinu i pola pripremljenog umaka od vrhnja.
Preko toga složite ostatak mlinaca, prelijte preostalim umakom, naribajte sir i stavite u pećnicu na 200 °C (bez ventilatora) na 30 minuta, dok sir ne poprimi zlatno-smeđu boju.
Priprema domaćih mlinaca
Ako želite sami napraviti mlince, potrebni su vam sljedeći sastojci:
– 500 g glatkog brašna (može pola glatko, pola oštro)
– 2 cijela jaja
– 200 ml mlake vode
Od sastojaka zamijesite tijesto i ostavite ga da odstoji pola sata. Tijesto podijelite na tri dijela kako bi ga lakše razvaljali, jer smjesa je dovoljna za više osoba. Svaki dio razvaljajte i narežite.
Posložite na lim i pecite na 180-200 °C dok lijepo ne porumeni.
Dobar tek!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!