Voćni kolač koji se topi u ustima.
Sastojci:
Biskvit:
– 2 jaja
– 80 g šećera
– 80 ml mlijeka
– 70 ml ulja
– 115 g brašna
– 1/2 praška za pecivo
Nadjev:
– 500 g čvrstog jogurta
– 180 g kiselog vrhnja
– 70 g brašna
– 2 bjelanjaka
– prstohvat soli
– 130 g šećera
– 1 vanilin šećer
– 200 g očišćenih marelica
– šećer u prahu za posipanje, po želji
Priprema:
Biskvit:
Pećnicu zagrijati na 180 stupnjeva.
Pjenasto umutiti jaja sa šećerom pa dodati ulje, mlijeko i brašno pomiješano s praškom za pecivo.
Kalup namastiti i pobrašniti, pa dodati pola tijesta.
Zapeći 15 minuta pa prohladiti pet minuta.
Nadev:
Bjelanjke i prstohvat soli umutiti u mekani snijeg. Postupno dodavati šećer i vanilin šećer i umutiti u čvrsti snijeg.
Zatim umutiti jogurt i vrhnje pa dodati brašno, a na kraju lagano umiješati snijeg od bjelanjaka.
Nadjev izliti na zapečeni biskvit i poravnati. Po vrhu poslagati marelice izrezane na kockice, pa sve preliti ostatkom tijesta.
Kolač peći još 40 minuta.
Ohladiti i posuti šećerom u prahu ili dekorirati po želji.
Dobar tek!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!