Recept: Krem juha s kurkumom i povrćem

Cooking 14. kol 202208:42 0 komentara
Shutterstock

Krem juha kao prilog ili kao glavno jelo.

Sastojci:

– 500 g karfiola

– 500 g krumpira

– 1 crveni luk

– 1 čehurica češnjaka

– 800 ml povrtne juhe

– 50 g slanine

– 4 žlice maslinovog ulja

– 50 g maslaca

– sol, papar

– žličica kurkume

Priprema:

Karfiol razdvojite na sitnije cvjetove i operite ga. Krumpir operite i izrežite na kockice. Luk i slaninu izrežite na sitno.

Na umjerenoj temperaturi zagrijte maslinovo ulje pa stavite luk. Pržite luk nekoliko minuta, a zatim dodajte slaninu.

Zgnječite češnjak, pržite sve zajedno jednu minutu pa dodajte karfiol i krimpir. Posolite, popaprite pa zalijte zagrijanom juhom i kuhajte 15 minuta.

Ako je krumpir gotov, skinite sa štednjaka. Zatim dodajte maslac i kurkumu pa pomoću štapnog miksera ili blendera sve spojite u krem juhu.

Dobar tek!

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!