Krem juha kao prilog ili kao glavno jelo.
Sastojci:
– 500 g karfiola
– 500 g krumpira
– 1 crveni luk
– 1 čehurica češnjaka
– 800 ml povrtne juhe
– 50 g slanine
– 4 žlice maslinovog ulja
– 50 g maslaca
– sol, papar
– žličica kurkume
Priprema:
Karfiol razdvojite na sitnije cvjetove i operite ga. Krumpir operite i izrežite na kockice. Luk i slaninu izrežite na sitno.
Na umjerenoj temperaturi zagrijte maslinovo ulje pa stavite luk. Pržite luk nekoliko minuta, a zatim dodajte slaninu.
Zgnječite češnjak, pržite sve zajedno jednu minutu pa dodajte karfiol i krimpir. Posolite, popaprite pa zalijte zagrijanom juhom i kuhajte 15 minuta.
Ako je krumpir gotov, skinite sa štednjaka. Zatim dodajte maslac i kurkumu pa pomoću štapnog miksera ili blendera sve spojite u krem juhu.
Dobar tek!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!