
Jednostavno i brzo jelo za one dane kad se želite odmoriti od mesa.
Sastojci:
(za 3 osobe)
– 250 g tjestenine
- 450 g šampinjona
- 1 veća tikvica
- 3 češnja češnjaka
- 100 ml pasirane rajčice
- malo maslinovog ulja
- sol, papar, začini po želji
- naribani parmezan
Priprema:
U posoljenoj vodi skuhajte tjesteninu. Ocijedite i ostavite sa strane. Sačuvajte 100 ml vode u kojoj se tjestenina kuhala.
U dubljoj tavi zagrijte maslinovo ulje. Dodajte očišćene narezne šampinjone i dinstajte nekoliko minuta.
Dodajte tikvicu narezanu na kockice i izgnječeni ćešnjak.
Nakon 10 minuta dodajte pasiranu rajčicu i začine po ukusu. Promiješajte i smanjite temperaturu.
Dodajte skuhanu tjesteninu i vodu u kojoj se kuhala. Sve dobro promiješajte. Skinite sa štednjaka i ostavite nekoliko minuta da tjestenina upije sve ukuse.
Servirajte toplo posuto naribanim parmezanom.
Dobar tek!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare