Oglas

Recept za fantastičnu tjesteninu u umaku od avokada

author
Coolinarika
23. srp. 2022. 16:08
tjestenina, rezanci, umak od avokada, bosiljak, talijanska kuhinja,
Shutterstock / Ilustracija | Shutterstock / Ilustracija

Ručak koji je jednako ukusan i kada se ohladi.

Oglas

Sastojci



  • tjestenina

  • karfiol

  • brokula

  • 1 avokado

  • 1 češanj češnjaka

  • sol, papar

  • limunov sok

  • parmezan


* količina pojedinih namirnica je proizvoljna.

Priprema


Češnjak isjecite na sitne listiće i malo ga propržite na ulju. Dovoljno je manje od minute, samo da pusti aromu.

Nasjeckajte brokulu i karfiol, malo ih posolite i pržite dok ne omekšaju. Ako je potrebno tijekom kuhanja dodajte malo vode.

Avokado očistite i izgnječite vilicom, dodajte mu malo limunovog soka da zadrži boju.

Kada brokula i karfiol omekšaju, dodajte malo papra i soli.

Sve lijepo sjedinite: Proprženi češnjak, brokulu, karfiol, avokado i začine.

Skuhajte tjesteninu, ocijedite i dodajte pripremljeni umak. Sve lijepo promiješajte, pospite parmezanom i poslužite.

Dobar tek!

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram

Teme

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare

Pratite nas na društvenim mrežama