Recept za francuski krumpir

Cooking 01. stu 202307:16 0 komentara
Shutterstock

Ručak iz pećnice za cijelu obitelj.

Sastojci:

(za 4 osobe)

– 800 g krumpira

– sol

– 4 tvrdo kuhana jaja

– 200 g kuhane šunke

– 3 žlice ulja

– 300 ml kiselog vrhnja

– 150 g vrhnje za kuhanje

– 1 jaje

– 1 žličica suhog biljnog začina (Vegete)

– 1 žličica vlasca u prahu

– mljeveni crni papar

Priprema:

Krumpir skuhajte u blago posoljenoj vodi, ohladite, oljuštite i isjecite na kockice.

Tvrdo kuhana jaja isjecite na ploške, a šunku na široke trake.

Duboku posudu za pećnicu nauljite, prekrijte ploškama krumpira pa dodajte sloj jaja, sloj šunke i na kraju sloj krumpira.

Na kraju sve prelijte mješavinom kiselog vrhnja, vrhnje za kuhanje, razmućenog jaja, Vegete, vlasca i papra.

Pecite oko 35 minuta u zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva.

Dobar tek!

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!