Chef David Chang ima recept za najbolju salatu od tunjevine.
Sastojci:
1 pakiranje sitnije rupičaste tjestenine
4 žlice rižina octa (može i sok od limuna ili limete)
1 žumanjak
2 češnja češnjaka
3 fileta inćuna u ulju
4-5 žlica maslinova ulja
2 žlice sezamova ulja
3 žlice umaka od soje
1 veća ili 2 manje konzerve tune
sol i papar
1 vezica mladog luka
4-5 rajčica
Priprema:
Skuhajte tjesteninu u slanoj vodi, pa je, kad je gotova, ocijedite i zalijte hladnom vodom da se ohladi. Ocijedite ponovno i premjestite u veliku zdjelu. Dodajte sitno sjeckani mladi luk i rajčicu. U blender ubacite rižin ocat, žumanjak, češnjak, inćune, maslinovo ulje, sezamovo ulje, sojin umak, tunu (ako koristite onu u salamuri, ocijedite je, a ako koristite tunu u maslinovu ulju, možete je dodati s uljem, samo tada smanjite količinu ulja navedenu u receptu), sol i papar. Sve zajedno blendajte dok ne dobijete kremasti umak. Dobiveni umak prelijte preko tjestenine, luka i rajčice i dobro pomiješajte. Kušajte i dodajte još začina po želji. Poslužite hladno, prenosi Jutarnji list.
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!