
Pilav se često priprema s raznim vrstama povrća, što doprinosi većoj raznolikosti hranjivih sastojaka u obroku.
Sastojci:
– 2 šalice riže dugog zrna
– 4 šalice juhe ili vode
– 2 žlice maslaca ili ulja
– 1 crni luk, sitno isjeckan
– 2 režnja bijelog luka, sitno isjeckanog
– 1 mrkva, sitno sjeckana
– 1 crvena paprika, sitno sjeckana
– 1/2 šalice graška (može i smrznutog)
– 1/2 šalice kukuruza (može i smrznutog)
– sol i papar po ukusu
– 1/2 žličice kima (po izboru)
Priprema:
Prvo dobro isperite rižu pod mlazom hladne vode dok voda ne postane bistra. Ocijedite rižu i ostavite sa strane.
Zagrijte maslac ili ulje u loncu ili dubokoj tavi na umjerenoj temperaturi. Dodajte isjeckani crni i bijeli luk i propržite ih dok ne postanu mekani i staklasti.
Dodajte mrkvu i papriku u lonac i pržite ih nekoliko minuta dok ne omekšaju.
Zatim dodajte rižu u lonac i miješajte sve sastojke kako bi se riža obogatila aromama luka i povrća.
Nalijte juhu ili vodu preko riže. Dodajte grašak i kukuruz. Po želji, dodajte sol ili papar.
Smanjite temperaturu na minimum, pokrijte lonac i kuhajte pilav.
To će obično trajati oko 15 do 20 minuta, ali vrijeme kuhanja može varirati, ovisno o vrsti riže. Provjerite uputstva na pakovanju riže.
Kada pilav bude gotov, skinite ga sa šporeta i ostavite poklopljenog da stoji nekoliko minuta.
Poslužite pilav topao kao glavno jelo ili kao prilog uz meso, ribu ili povrće.
Ovaj pilav je ukusan i lagan obrok koji možete prilagoditi dodajući razno povrće po vašem izboru.
Dobar tek!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare