Oglas

Recept za pilav s povrćem

author
N1 Beograd
02. stu. 2023. 07:19
Sweet,Corn,,Red,Bell,Pepper,,Green,Peas,Delicious,Healthy,Risotto
Shutterstock/from my point of view | Shutterstock/from my point of view

Pilav se često priprema s raznim vrstama povrća, što doprinosi većoj raznolikosti hranjivih sastojaka u obroku.

Oglas

Sastojci:

– 2 šalice riže dugog zrna

– 4 šalice juhe ili vode

– 2 žlice maslaca ili ulja

– 1 crni luk, sitno isjeckan

– 2 režnja bijelog luka, sitno isjeckanog
– 1 mrkva, sitno sjeckana

– 1 crvena paprika, sitno sjeckana

– 1/2 šalice graška (može i smrznutog)

– 1/2 šalice kukuruza (može i smrznutog)

– sol i papar po ukusu

– 1/2 žličice kima (po izboru)

Priprema:

Prvo dobro isperite rižu pod mlazom hladne vode dok voda ne postane bistra. Ocijedite rižu i ostavite sa strane.

Zagrijte maslac ili ulje u loncu ili dubokoj tavi na umjerenoj temperaturi. Dodajte isjeckani crni i bijeli luk i propržite ih dok ne postanu mekani i staklasti.

Dodajte mrkvu i papriku u lonac i pržite ih nekoliko minuta dok ne omekšaju.

Zatim dodajte rižu u lonac i miješajte sve sastojke kako bi se riža obogatila aromama luka i povrća.

Nalijte juhu ili vodu preko riže. Dodajte grašak i kukuruz. Po želji, dodajte sol ili papar.

Smanjite temperaturu na minimum, pokrijte lonac i kuhajte pilav.

To će obično trajati oko 15 do 20 minuta, ali vrijeme kuhanja može varirati, ovisno o vrsti riže. Provjerite uputstva na pakovanju riže.

Kada pilav bude gotov, skinite ga sa šporeta i ostavite poklopljenog da stoji nekoliko minuta.

Poslužite pilav topao kao glavno jelo ili kao prilog uz meso, ribu ili povrće.

Ovaj pilav je ukusan i lagan obrok koji možete prilagoditi dodajući razno povrće po vašem izboru.

Dobar tek!

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Teme

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare

Pratite nas na društvenim mrežama