Sarma ne mora biti masna da bi bila ukusna.
Sastojci:
– 15 žličica riže
– 15 žličica sojinih ljuskica
– 3 pune žlice mljevenih oraha
– 1 mala glavica crnog luka
– 1 poriluk
– 2 svežnja bijelog luka
– 1 mala mrkva
– 1 žličica mljevene paprike
– 1 žličica kurkume
– po želji: sol, papar, korijander, lovorov list
– 3-4 žlice ulja
– 2 žlice tamari ili sojinog umaka
– 15 listova kiselog kupusa
Priprema:
Sojine ljuskice preliti vodom i ostaviti da odstoje.
Rižu oprati i sipati malo vode. Poriluk i crni luk sitno isjeckati i pržiti na mlakom ulju.
Kada luk bude skoro gotov, dodati rendanu šargarepu, a potom alevu papriku i kurkumu. Propržiti vrlo kratko, paziti da paprika ne zagori.
Dodati bijeli luk, rižu, iscijeđene sojine ljuskice, začine i ostaviti na nižoj temperaturi da se krčka dok se ne upije voda iz riže.
Na list kupusa staviti dvije žličice punjenja i uviti sarmu. Kuhati okvirno sat i pol, točnije dok kupus ne omekša. Ukoliko kuhate u ekspres loncu, dovoljno je oko 30 minuta od trenutka vrenja.
Ukoliko ne koristite sojine ljuskice, možete ih zamijeniti mljevenim orasima. Umjesto jedne žličice sojinih ljuskica, stavite jednu žlicu mljevenih oraha.
Tamari nije obavezan. Količine začina prilagodite po vlastitoj želji, prenosi Danas.rs.
Dobar tek!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!