Starinska poslastica prozračne teksture koja vraća u djetinjstvo.
Sastojci:
– 4 bjelanjka
– 1 šalica šećera
– 1/2 žličice ekstrakta vanilije
– prstohvat soli
– kapljica octa ili limunovog soka
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 120 stupnjeva i obložite lim papirom za pečenje. U čistoj i suhoj posudi umutite bjelanjak dok se ne počne pjeniti.
Dodajte prstohvat soli i kapljicu octa ili limunovog soka. Nastavite mućenje dok bjelanjak ne postane čvrst i sjajan.
Postepeno dodajte šećer, žlicu po žlicu, dok se svi kristali šećera ne istope i smjesa postane gusta i sjajna. Dodajte ekstrakt vanile i pažljivo promiješajte.
Stavite smjesu u špricu ili koristite žlicu da napravite male krugove na limu, ostavljajući razmak između svake puslice.
Pecite puslice u zagrijanoj pećnici na 120 stupnjeva oko sat i pol do dva, dok ne postanu suhe i hrskave iz vana, ali mekane unutra.
Kada puslice budu pečene, isključite pećnicu i ostavite ih unutra da se ohlade, a zatim ih pažljivo uklonite s papira za pečenje i poslužite.
Dobar tek!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!