
Kremasta tjestenina koja se brzo priprema.
Sastojci:
– 400 g tjestenine
– sol
- 4 žlice maslinovog ulja
- 300 g šampinjona
- malo brašna za posipanje
- 600 ml mlijeka
- 1 žlica suhog biljnog začina
- 1 žlica senfa
- papar
- 170 g sira
- 25 g parmezana
Priprema:
Tjesteninu skuhajte u slanoj vodi i ocijedite. Stavite je u nauljenu vatrostalnu posudu.
Na maslinovom ulje malo prodinstajte gljive. Pospite ih brašnom i promiješajte. Lagano zalijevajte mlijekom uz miješanje, kuhajte oko pet minuta.
U umak dodajte suhi biljni začin, senf, sol, papar i naribani sir pa kuhajte još nekoliko minuta dok se umak ne zgusne.
Tjesteninu prelijte umakom, pospite naribanim parmezanom i stavite u pećnicu zagrijanu na 200 stupnjeva da se zapeče, oko 15 minuta.
Dobar tek!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare