Oglas

Recept: Zapečena tjestenina s gljivama

author
Coolinarika
12. svi. 2022. 08:22
tjestenina
Shutterstock | Shutterstock

Kremasta tjestenina koja se brzo priprema.

Oglas

Sastojci:

– 400 g tjestenine

– sol

- 4 žlice maslinovog ulja

- 300 g šampinjona

- malo brašna za posipanje

- 600 ml mlijeka

- 1 žlica suhog biljnog začina

- 1 žlica senfa

- papar

- 170 g sira

- 25 g parmezana

Priprema:

Tjesteninu skuhajte u slanoj vodi i ocijedite. Stavite je u nauljenu vatrostalnu posudu.

Na maslinovom ulje malo prodinstajte gljive. Pospite ih brašnom i promiješajte. Lagano zalijevajte mlijekom uz miješanje, kuhajte oko pet minuta.

U umak dodajte suhi biljni začin, senf, sol, papar i naribani sir pa kuhajte još nekoliko minuta dok se umak ne zgusne.

Tjesteninu prelijte umakom, pospite naribanim parmezanom i stavite u pećnicu zagrijanu na 200 stupnjeva da se zapeče, oko 15 minuta.

Dobar tek!

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Teme

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare

Pratite nas na društvenim mrežama