Oglas

Jednostavan ručak u tri koraka: Ova tjestenina lako se priprema i svi je vole

author
N1 Info
02. stu. 2024. 19:13
Tjestenina, recept
Unspalsh | Unspalsh

Donosimo recept za zapečenu piletinu s tjesteninom oko koje nećete imati puno posla, a bez imalo sumnje u trenu će nestajati s tanjura.

Oglas

Vikend je mnogima jedina prilika da se temeljito posvete kuhanju i svojim najmilijima na stol serviraju pravu domaću gozbu. Srećom, to uopće ne mora značiti da u kuhinji morate provesti cijelo prijepodne.

Brza tjestenina s piletinom, koja je pritom zapečena u pećnici za predivan izgled i neodoljivu hrskavost, stoga je idealno rješenje za koje možete biti sigurni da će u trenu nestati s tanjura, piše tportal.

Sve što je potrebno jest kratko prepržiti osnovne sastojke i skuhati tjesteninu, a već nakon 20-ak minuta vrijeme je da sve posložite u vatrostalnu posudu ili pleh za pečenje, stavite u pećnicu da poprimi divnu zlatnu boju i - ručak je gotov!

Sastojci



  • Četiri žlice maslinovog ulja

  • Jedan luk, sitno nasjeckan

  • Dva češnja češnjaka, zgnječena

  • Četvrtina žličice čili pahuljica

  • Dvije konzerve sjeckane rajčice od 400g

  • Jedna žličica bijelog šećera

  • Šest žlica mascarponea

  • Četiri pileća filea, narezana na trakice

  • 300 g penne tjestenine

  • 70 g zrelog cheddara, naribanog

  • 50 g naribane mozzarelle

  • Pola male vezice peršina, sitno nasjeckane


Priprema


Zagrijte 2 žlice ulja u tavi na srednjoj vatri i lagano pržite luk 10-12 minuta. Dodajte češnjak i čili pahuljice i kuhajte 1 minutu. Dodajte rajčice i šećer, zatim začinite po ukusu. Kuhajte nepokriveno 20 minuta ili dok se umak ne zgusne, a zatim umiješajte mascarpone.

U neprianjajućoj tavi zagrijte 1 žlicu ulja. Začinite piletinu i pržite je 5-7 minuta ili dok se potpuno ne ispeče.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Teme

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare

Pratite nas na društvenim mrežama