Jednostavan ručak u tri koraka: Ova tjestenina lako se priprema i svi je vole

Cooking 02. stu 202419:13 0 komentara
Tjestenina u zdjeli kraj koje stoji pribor
Unspalsh

Donosimo recept za zapečenu piletinu s tjesteninom oko koje nećete imati puno posla, a bez imalo sumnje u trenu će nestajati s tanjura.

Vikend je mnogima jedina prilika da se temeljito posvete kuhanju i svojim najmilijima na stol serviraju pravu domaću gozbu. Srećom, to uopće ne mora značiti da u kuhinji morate provesti cijelo prijepodne.

Brza tjestenina s piletinom, koja je pritom zapečena u pećnici za predivan izgled i neodoljivu hrskavost, stoga je idealno rješenje za koje možete biti sigurni da će u trenu nestati s tanjura, piše tportal.

Sve što je potrebno jest kratko prepržiti osnovne sastojke i skuhati tjesteninu, a već nakon 20-ak minuta vrijeme je da sve posložite u vatrostalnu posudu ili pleh za pečenje, stavite u pećnicu da poprimi divnu zlatnu boju i – ručak je gotov!

Sastojci

  • Četiri žlice maslinovog ulja
  • Jedan luk, sitno nasjeckan
  • Dva češnja češnjaka, zgnječena
  • Četvrtina žličice čili pahuljica
  • Dvije konzerve sjeckane rajčice od 400g
  • Jedna žličica bijelog šećera
  • Šest žlica mascarponea
  • Četiri pileća filea, narezana na trakice
  • 300 g penne tjestenine
  • 70 g zrelog cheddara, naribanog
  • 50 g naribane mozzarelle
  • Pola male vezice peršina, sitno nasjeckane

Priprema

Zagrijte 2 žlice ulja u tavi na srednjoj vatri i lagano pržite luk 10-12 minuta. Dodajte češnjak i čili pahuljice i kuhajte 1 minutu. Dodajte rajčice i šećer, zatim začinite po ukusu. Kuhajte nepokriveno 20 minuta ili dok se umak ne zgusne, a zatim umiješajte mascarpone.

U neprianjajućoj tavi zagrijte 1 žlicu ulja. Začinite piletinu i pržite je 5-7 minuta ili dok se potpuno ne ispeče.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!