Donosimo recept za zapečenu piletinu s tjesteninom oko koje nećete imati puno posla, a bez imalo sumnje u trenu će nestajati s tanjura.
Vikend je mnogima jedina prilika da se temeljito posvete kuhanju i svojim najmilijima na stol serviraju pravu domaću gozbu. Srećom, to uopće ne mora značiti da u kuhinji morate provesti cijelo prijepodne.
Brza tjestenina s piletinom, koja je pritom zapečena u pećnici za predivan izgled i neodoljivu hrskavost, stoga je idealno rješenje za koje možete biti sigurni da će u trenu nestati s tanjura, piše tportal.
Sve što je potrebno jest kratko prepržiti osnovne sastojke i skuhati tjesteninu, a već nakon 20-ak minuta vrijeme je da sve posložite u vatrostalnu posudu ili pleh za pečenje, stavite u pećnicu da poprimi divnu zlatnu boju i – ručak je gotov!
Sastojci
- Četiri žlice maslinovog ulja
- Jedan luk, sitno nasjeckan
- Dva češnja češnjaka, zgnječena
- Četvrtina žličice čili pahuljica
- Dvije konzerve sjeckane rajčice od 400g
- Jedna žličica bijelog šećera
- Šest žlica mascarponea
- Četiri pileća filea, narezana na trakice
- 300 g penne tjestenine
- 70 g zrelog cheddara, naribanog
- 50 g naribane mozzarelle
- Pola male vezice peršina, sitno nasjeckane
Priprema
Zagrijte 2 žlice ulja u tavi na srednjoj vatri i lagano pržite luk 10-12 minuta. Dodajte češnjak i čili pahuljice i kuhajte 1 minutu. Dodajte rajčice i šećer, zatim začinite po ukusu. Kuhajte nepokriveno 20 minuta ili dok se umak ne zgusne, a zatim umiješajte mascarpone.
U neprianjajućoj tavi zagrijte 1 žlicu ulja. Začinite piletinu i pržite je 5-7 minuta ili dok se potpuno ne ispeče.
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!