Pet stvari koje nikako ne biste trebali naručiti u restoranu

Lifestyle 04. svi 201609:23 > 09:31
Pixabay

Iako svaki restoran ima svoje "specijalitete kuće" po kojima je poznat i kojima se voli pohvaliti, postoje i jela koja, iz brojnih razloga, ne biste trebali nikada naručivati. Ako poznajete bilo koga tko radi u kuhinji nekog restorana i vidi što se s namirnicama događa "iza scene", vrlo je vjerojatno da će se s popisom složiti.

1. “Obična” voda (s pipe)

Iako je skuplje naručiti bocu zatvorene vode, voda s pipe (a koju uglavnom dobijete i uz kavu), u restoranima može biti izvor bakterija. Kroz kuhinje i šankove restorana tijekom dana prođe stotine i tisuće namirnica i “ruku”, a sama pipa sigurno nije svaki put prije korištenja dezinficirana.

2. Besplatne grickalice

Grickalice poput kikirikija koji često zna stajati na šanku čisti su prijenosnik bakterija i mogućih zaraza. Zamislite samo da je jedna osoba prije vas zgrabila u zdjelicu s grickalicama, a da je prije toga kihnula u ruku, ili da nije oprala ruke nakon korištenja wc-a? A to je samo jedan primjer za jednu osobu, i scenarij koji je zapravo scenarij.

3. Specijaliteti s “čudnim” nazivom

Nažalost su rijetki šefovi kuhinje koji će baš svako jutro otići po svježe namirnice na tržnicu kako bi ponudili domaću juhu od brokule. Sve namirnice koje su kupljene moraju biti iskorištene, pa se često nekoliko njih pred sam kraj roka trajanja zna i pomiješati i jednostavno smisliti nešto novo. Npr. Ako imaju nekoliko vrsta preostalog povrća, uvijek mogu reći da danas nude “specijalitet kuće: Juha od povrća u pilećem temeljcu”. Zvuči primamljivo, zar ne?

4. Goveđi hamburgeri

Čsita govedina je obično skuplja, i poslužuje se u manjim porcijama od ogromnog hamburgera. Ako oni tvrde da za 20 kuna možete dobiti veliki hamburger s čistom govedinom, svim dodacima u njemu i krumpirićima sa strane, vjerojatno vas muljaju. Nemojte to naručiti jer je moguće da se radi o nekoj čudnoj mješavini mesa.

5. Kruh

Kruh koji naručite posebno kao predjelo malo je besmisleno plaćati jer ćete jelo ionako dobiti kroz idućih 15 minuta, pa se malo strpite. Također, taj se kruh obično nareže već ujutro i koristi cijeli dan, pa se osuđi i moguće je da prođe kroz ruke svih zaposlenika u dvije smjene dok dođe do vašeg stola.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.