Nakon 80 godina znanstvenici izumili novu vrstu čokolade

author
N1 Info
05. ruj. 2017. 14:49
>
14:54
2017-09-05T082707Z_1252171843_RC1ABE70DD50_RTRMADP_3_BARRY-CALLEBAUT-CHINA
REUTERS | REUTERS

Jedna tvrtka koja proizvodi čokoladu tvrdi kako je stvorila novi, četvrti tip čokolade nakon mliječne, tamne i bijele. Prvi tip u 80 godina.

Švicarski čokoladni div Barry Callebaut tvrdi da je koristio ruby kakao kako bi stvorio čokoladu s okusom voćnih bobica.

Nova čokolada, nazvana Ruby po karakterističnoj crvenoj boji, tek je četvrta vrsta čokolade ikad napravljena. Posljednja je bila bijela, 1930-ih.

U tvrtki vjeruju kako će biti hit među "čokoholičarima" i milenijalcima.

"Daje jedno potpuno novo iskustvo okusa koje nije ni gorko, ni mliječno, ni slatko", rekli su njezini tvorci.

"Ruby čokolada je potpuno drugačija i pametna. Osvježavajuća je i ima laganu, kremastu teksturu", kazao je tvorac biblije čokolade Angus Kennedy.

2017-09-05t084144z-650039480-rc13cc440880-rtrmadp-3-barry-callebaut-china-125628.jpeg
REUTERS | REUTERS

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.

Teme

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare

Pratite nas na društvenim mrežama