Oglas

Možda uništavate štednjak, a da niste ni svjesni: Evo kako ga pravilno počistiti

author
N1 Info
08. stu. 2019. 17:45
>
09. stu. 2019. 09:11
food-2568486_960_720
Ilustracija | Ilustracija

Prilikom svakog kuhanja zaprlja se površina štednjaka i važno je obratiti pažnju na njezino čišćenje i održavanje. Nisu ista pravila za staklokeramičku podlogu, indukcijsku ploču ili klasičan, plinski štednjak.

Oglas

Štednjak bi se trebao čistiti samo mekanim spužvama, dok bi one žičane valjalo izbjegavati, osobito kod štednjaka sa staklokeramičkom pločom za kuhanje, kao i kod indukcijskih ploča. Čak i ako se na površini zapeče hrana, izbjegavajte struganje oštrim predmetima.

Računa treba voditi i o sredstvima za čišćenje. Koristite ona manje agresivna, osobito kod indukcije i staklokeramičke ploče, a preporučuje se brisanje toplom vodom. Koristite prirodna sredstva, poput sode bikarbone, koju, nakon što njome posipate površinu, obrišite krpicom od mikrofibre.

Plamenici na štednjaku mogu se očistiti pomoću octa i vode pomiješanih u jednakom omjeru. Ostavite da djeluje nekoliko minuta i obrišite krpicom. Ne zaboravite očistiti glave i glave plamenika u toploj vodi, piše Večernji list.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.

Teme

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare

Pratite nas na društvenim mrežama