Ako niste znali, mjesec svibanj još je poznat kao "mjesec jaja". Prodaja jaja nakon Uskrsa drastično pada, pa su proizvođači odlučili upravo tijekom svinja podsjetiti potrošače koliko je važno da u svojoj prehrani koriste i ovu namirnicu.
Bogata mineralima, vitaminima i proteinima, jaja imaju brojne pozitivne utjecaje na vaše zdravlje. Također, radi se o namirnici koju se može raditi na mnogo načina, a ujedno je i vrlo jeftina.
Jedno od prvih jela koje mnogi od nas nauče kuhati je kajgana. Ipak, rijetki od nas znaju napraviti savršenu kajdanu. Stoga vam donosimo recept koji je objavio Guardian:
Sastojci:
2 velika jaja
kockica neslanog maslaca
sol, za okus
1 žličica crème fraîche
Upute:
Jaja razbijte u malu, tešku tavu te dodajte maslac i prstohvat soli. Tavu položite na srednje jaku vatru i miješajte sastojke u tavi drvenom žlicom ili kuhačom.
Kada se sastojci pomiješaju, ostavite da se peku 10 sekundi, a potom ih ponovno pomiješajte. Ako uočite da se smjesa prebrzo peče, dok miješate maknite tavu s vatre pa je ponovno vratite na vatri. Ponavljajte postupak sve dok jaja ne počnu poprimati formu kajgane, a kada se to dogodi, nastavite konstantno miješati sve dok se ne skuhaju. Tavu uklonite s vatre dok je kajgana još uvijek malo mokra i umiješajte u kajganu crème fraîche.
Poslužite.