Matcha čaj, poznat kao prirodni stimulans metabolizma, postaje sve popularniji zbog svojih brojnih prednosti.
Ovaj tradicionalni japanski čaj u prahu ne samo da ima blago slatkasti okus, već je bogat katehinima i vitaminima A, B, C i E.
U posljednje vrijeme postao je omiljeni dodatak u kafićima, ali i u pripremi hrane, prenosi Krstarica.
Osim što potiče metabolizam i pomaže bržem sagorijevanju masti, matcha čaj poznat je i po sposobnosti uklanjanja toksina iz tijela.
Može se koristiti ne samo u napitcima, već i u smoothieima ili kao dodatak raznim jelima.
Možete ga dodati u tijesto, njoke, pa čak i u juhu. Matcha čaj izvrstan je začin u jelima, ali također može obogatiti okus domaćeg sladoleda ili raznih slastica.
Važno je napomenuti da djeca i trudnice ne bi trebale konzumirati matcha prah, a oprez je potreban i kod osoba s kroničnim bolestima.
Prije nego što počnete koristiti matcha čaj, preporučuje se savjetovanje s liječnikom ili stručnjakom.
Za pripremu čaja, prokuhajte vodu na temperaturi od oko 60°C, dodajte 1-2 grama praha u vodu i miješajte dok čaj ne postane pjenast.
Ostavite ga da odstoji tri do pet minuta i odmah ga popijte kako biste iskoristili sve njegove prednosti.
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!