Slavna glumica je davne 1952. godine za magazin "Pageant" otkrila kako počinje svoj dan.
Iako je bila poznata po svom izgledu i glumačkim vještinama, možda niste znali da je Marilyn Monroe voljela kuhati.
No, zbog brojnih obveza nije imala vremena za pripremu složenih obroka pa je preživljavala na brzim i jednostavnim obrocima s visokim udjelom proteina koji su joj davali potrebnu energiju.
Tako je svako jutro doručkovala toplo mlijeko sa sirovim jajima. U članku o svojim prehrambenim navikama i režimu vježbanja objavljenom u časopisu Pageant 1952., Monroe je otkrila da je svako jutro prije tuširanja grijala mlijeko na štednjaku koji je držala u svojoj sobi.
“Kad se mlijeko zagrije, razbijem dva jaja, umutim ih vilicom, dodam u mlijeko i popijem dok se oblačim”, rekla je.
U doručak bi dodala i multivitaminsku tabletu.
“Sumnjam da bi ijedan liječnik mogao preporučiti hranjiviji doručak za zaposlenu djevojku poput mene”, naglasila je.
Monroe nikada nije spomenula što je ručala, pa se pretpostavlja da je to bio obrok koji je preskočila. Ali za večeru bi se počastila mesom, a najdraži su joj bili odresci, janjeći kotleti i jetra s lokalne tržnice.
“Meso pečem u električnoj pećnici i jedem ga s nekoliko sirovih mrkvi”, objasnila je.
Jesu li sirova jaja sigurna za jesti?
Mnogi se brinu da će ako jedu sirova jaja dobiti salmonelu, ali mješavinu sirovih jaja i proteinskih shakeova već godinama konzumiraju bodybuilderi jer vjeruju da jača mišiće.
Rizik od izloženosti salmoneli nedvojbeno postoji, međutim, prema podacima prikupljenim 1990-ih, samo jedno od 20 tisuća jaja sadrži taj rizik, prenosi Soyummy.com.
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!