Kadaif rezanci poznati su nam zbog turskih i grčkih slatkiša, a osim toga, često se koriste kao posip za razne slastice zbog hrskavosti.
Mogu se koristiti i za pripremu nekih slanih jela (u njih se mogu uvaljati i riba te morski plodovi pa pržiti), a karakteristični su za kuhinje Bliskog istoka, Balkana, Turske i Grčke.
Riječ je o rezancima koji izgledom podsjećaju na naše rezance za juhu, koji se mogu oblikovati i puniti slatkim ili slanim nadjevima, a zatim se to sve zajedno peče i prelijeva sirupom.
Kadaif rezanci u centar pažnje dospjeli su upravo zahvaljujući Dubai čokoladi, za čiju se pripremu kratko prže na tavi, a zatim se pomiješaju s kremom od pistacije.
U slučaju da nigdje ne možete pronaći kadaif (a jako želite napraviti Dubai čokoladu kod kuće), kadaif možete napraviti i sami kod kuće. Trebat će vam:
– žumanjci
– jaje
– brašno
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!