Karamarko: Imamo mi još jednu domovinu, BiH, ona je patnička

Vijesti 07. svi 201608:18 > 08:20
N1

Počast poginulim hrvatskim braniteljim Bošnjacima odali su u petak u Zagrebu izaslanik predsjednice države Ante Deur, prvi potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko, ministar branitelja Tomo Medved i zagrebački gradonačelnik Milan Bandića, a dvojici branitelja uručena su odličja kojima ih je odlikovala predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović.

U počast poginulih, vijence su kod Spomen-parka poginulim Bošnjacima ispred Islamskog centra položili i predstavnici udruga iz Domovinskoga rata te bošnjačke manjine grada Zagreba.

Hrvatska predsjednica je branitelju Sulji Čehajiću dodijelila odličje Reda hrvatskoga trolista za osobit doprinos u ratu, a pukovniku Mehmedu Aganoviću odličje Reda hrvatskoga pletera za osobiti doprinos razvitku i ugledu Republike Hrvatske i dobrobiti njezinih građana.

Uručivši im odličja, izaslanik Predsjednice Ante Deur ocijenio je kako doprinos muslimana, a među njima posebno Bošnjaka i Islamske zajednice u Domovinskom ratu ima posebno političko, moralno i vojno značenje. Taj doprinos je kapita za budućnost, istaknuo je Deur.

Karamarko: To je bilo vrijeme borbe protiv zla

Prvi potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko je podsjetio kako su mnogi branitelji otišli braniti svoju domovini, a mnogi se nažalost nisu vratili. “Nije to bilo vrijeme podjeli ni vjerske ni bilo kakve druge”, rekao je dodavši kako je to bilo vrijeme borbe protiv zla i vrijeme borbe za domovinu.

Ocijenio je kako je to bilo vrijeme kad se čovjek branitelj – Hrvat, Bošnjak borio za slogu, za brata, svoga susjeda, prijatelja, sunarodnjaka. Nije bilo vrijeme podjela jer se nije gledalo tko komu drži leđa u brobi – Bošnjak Hrvatu, katolik muslimanu, naglasio je. Istaknuo je kaku su vjere islam i kršćanstvo vjere bogoljublja, čovjekoljublja i domoljublja.

Imamo mi još jednu domovinu – Bosnu i Hercegovinu, rekao je Karamarko dodavši kako je to patnička domovina koju ne će dati Bošnjaci i Hrvati, koje povezuje tisuće i tisuće ljudi. Ocijenio je kako Hrvate i Bošnjake spaja bogoljublje, čovjekoljublje i domoljublje.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.