'Žensku kvotu smo ispunili u I. i III. izbornoj jedinici'

Vijesti 22. kol 201612:29 > 12:41
N1

Šef HDZ-a Andrej Plenković sudjelovao je na predstavljanju izbornog programa HDZ-a i kandidata za I. izbornu jedinicu, na listi koju on sam predvodi. Predstavljanje se održalo u dvorani Hrvatske obrtničke komore.

Plenković je komentirao odnos ženskih i muških kandidata na listama te stanje sa ženskom kvotom na svim HDZ-ovim listama po izbornim jedinicama.

”Ovdje smo ispunili žensku kvotu, kao i u III. izbornoj jedinici. Nažalost to nismo uspjeli u drugim izbornim jedinicama”, rekao je Plenković.

”Žao mi je što nismo uspjeli ispoštovati žensku kvotu. Takvi su biliprijedlozi županijskih organizacija. Naučio sam nešto iz ovog primjera za ubuduće”, kazao je Plenković.

Još je jednom naglasio  kako se u odnosu na Most ne osjeća odgovornim na probleme koji su se dogodili između dviju stranaka, a još je jednom istaknuo kako velike koalicije u HDZ-a i SDP-a nakon izbora neće biti.

Posjetimo, Plenković je danas na predstavljanju programa za mlade ”Biraj bolju budućnost” kazao kako ga kritike iz Mosta ne smetaju te kako i Božo Petrov može biti premijer ako njegova stranka bude relativni pobjednik izbora.

Više o tome pročitajte OVDJE.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.