Levčenko za N1: Ukrajina bi mogla proglasiti ratno stanje!

Vijesti 14. velj 201518:52 > 18:55
N1

Gost Vijesti N1 televizije bio je ukrajinski veleposlanik u Hrvatskoj Oleksandr Levčenko koji je komentirao otkazivanje dolaska ukrajinskog predsjednika Petra Porošenka na inauguraciju Kolinde Grabar Kitarović.

Levčenko je još u petak u Dnevniku N1 televizije najavio mogućnost da Petro Porošenko ne dođe u Zagreb na inauguraciju. To je sada i potvrđeno.

Koji su razlozi nedolaska Petra Porošenka?

“Naravno predsjednik i ministar vanjskih poslova htjeli su doći. Od sinoć se zaoštrila situacija u Ukrajini u koju je ušla velika kolona ruskih tenkova. Više napada je u tijeku, a predsjednik je ipak vrhovni zapovjednik oružanih snaga. Predsjednik je rekao da će biti proglašeno ratno stanje u Ukrajini ukoliko do ponoći ne bude poboljšano stanje”.

Što očekujete od potpisnica sporazuma u Minsku, u prvom redu od Njemačke i Francuske ukoliko dođe do nastavka vatre ili ukoliko sporazum uopće ne stupi na snagu?

“Nisu svi naivni. To znači pooštravanje stavova članica zemalja EU i NATO-a”.

Podsjećamo, ukrajinski predsjednik Petro Porošenko u subotu je otkazao dolazak na inauguraciju hrvatske predsjednice Kolinde Grabar Kitarović zbog sve jačih napada separatista na istoku Ukrajine uoče prekida vatre koji je dogovoren na summitu u Minsku.