Afera u HEP-u: “Da je umjetna inteligencija upravljala time, blinkala bi crveno”

Vijesti 21. srp 202309:55 0 komentara

O izvanrednoj sjednici Sabora, o HEP-u i plinskoj aferi u Novom danu N1 televizije govorila je saborska zastupnica Glasa Anka Mrak Taritaš.

Govoreći o taktikama oporbe na nadolazećoj sjednici rekla je: “Ja bih rekla da nema posebne taktike osim da zaista moramo biti tamo, artikulirati sve naše zahtjeve i probleme koji postoje. Hrvatskoj javnosti mora biti jasno zašto se ovo događa i što treba postići i naglasiti svu problematiku oko tema. Jedna tema je pravosuđe, a druga skandal vezan uz plin.”

“Treba očekivati da u raspravi otvorimo sve probleme i gledati kako će se kolege iz HDZ-a postaviti”, dodala je.

Osvrnula se na problem izbjegavanja odgovornosti sudionika afere. “Bila sam ljuta kada sam vidjela dopise PLINACRO-a, HERA-e i HROTE-a. To su bili kratki dopisi u kojima oni kažu da su radili svoj posao. Da je umjetna inteligencija upravljala svim tim zajedno, blinkala bi crveno. Nejasno mi je da netko nije digao telefon i rekao da prijeti opasnost, da ne znaju kud će s plinom. Plin bi otišao na tržište i prodavao se po cijenama koje bi netko ponudio. Što su oni čekali? Čekali su da se napravi šteta od 10 milijuna eura i to mi je sablažnjivo”, rekla je Mrak Taritaš.

“Za mene prvo i osnovno Uprava HEP-a nije odradila posao na adekvatan način. Barbarićeva zadaća je bila da traži sastanak s potpredsjednikom za gospodarstvo, ministrom i da ukaže da se u roku 24 sata mora nešto napraviti. Da sam bila na njegovom mjestu, na svoju ruku bi obustavila kupovinu na nekoliko sati. Ministar snosi odgovornost također, ali po meni je najveća odgovornost Uprave HEP-a, koji su vrlo neodgovorni i traljavi. Prorajtali su deset milijuna eura, a da pritom nisu trepnuli i ne vide da je to problem”, zaključila je.

N1

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!