Bačić: Ne postoji problem koji HDZ i DP ne mogu riješiti

Vijesti 07. lip 202414:42 0 komentara
Robert Anic/PIXSELL

HDZ-ovi državni dužnosnici iz Dalmacije pozvali su u petak građane da u što većem broju izađu na nedjeljne izbore za Europski parlament i glasuju za listu HDZ-a, jer je ona, istaknuli su, jamac nastavka uspješnog dobivanja sredstava iz fondova EU za projekte u Hrvatskoj.

“Hrvatskoj u Europskom parlamentu ne trebaju egzibicionisti, nego oni koji poznaju procedure za dobivanje sredstava iz fondova EU i koji će surađivati sa hrvatskom Vladom jer jedino tako se može biti uspješan europarlamentarac,” rekao je na konferenciji za novinare Branko Bačić, potpredsjednik vlade i ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine.

Po njegovim riječima, nedjeljni su izbori najvažniji izbori za taj Parlament od kako je Hrvatska, 2013. godine, postala članicom EU, a jedino HDZ, kao dio Europske pučke stranke, može uspješno pridonositi razvoju Hrvatske. Istaknuo je i kako je Europa, zbog ruske agresije na Ukrajinu, pred sigurnosnim izazovima,

“Agresija Rusije na Ukrajinu, te bliskoistočna kriza i nestabilnost u našem susjedstvu, stvaraju sigurnosne izazove za Europu,” kazao je Bačić.

Istaknuo je kako postoje nagovještaji novih migrantskih kriza te da će Hrvatska, koja je do sada duž državne granice rasporedila šest tisuća policajaca, pojačati zaštitu svoje granice.

“Hrvatska će sa svojim saveznicima Europskom unijom i Sjedinjenim Američkim državama nastaviti davati doprinos u sprječavanju ilegalnih migracija i izbjegavanju migrantskih kriza,” rekao je Bačić.

Dodao je kako će se Hrvatska uključiti i u straže za čuvanje europskih granica koje planira uspostaviti Europska komisija.

Osvrćući se na političku situaciju u Hrvatskoj, Bačić je kazao kako je HDZ, kao stranka desnog centra, u koaliciji s “nešto desnijim” Domovinskim pokretom.

“Sada smo usredotočeni na izbore za Europski parlament, ali nakon njih, već idućeg tjedna sjest ćemo s Domovinskim pokretom i razmotriti probleme i ne postoji taj problem koji HDZ ne može riješiti sa svojim partnerom,” kazao je Bačić.

Dodao je kako je vladajuća većina stabilna te će tako i ostati.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!