Butković uoči sjednice Odbora o Jadroliniji: Jedan od razloga zašto nisam dao ostavku je to što tražim istinu

Vijesti 12. ruj 202412:06 4 komentara
Slavko Midzor/PIXSELL

Ministar Oleg Butković došao je na sjednicu saborskog Odbora za pomorstvo, promet i infrastrukturu koja je sazvana zbog situacije u Jadroliniji.

Ministar kaže kako je obveza i dužnost doći na današnju sjednicu Odbora te da će razgovarati o svemu što zanima saborske zastupnike.

Na pitanje je li zabrinut zbog svega što se dogodilo, Butković kaže kako je smrt tri mornara velika tragedija. “Kao što stalno govorim, istrage traju. Sve nas zanima, vidjet ćemo kad istrage budu gotove, i moći razgovarati o odgovornosti. Naravno da me zanima”, kaže.

Butković kaže i kako je u svakodnevnom konaktu s predsjednikom uprave Jadrolinije. “Današnji Odbor neće dati odgovore na pitanja što se dogodilo, ali ćemo razgovarati o stanju u Jadroliniji”, kaže dodajući da je cilj da Jadrolinija bude stabilna jer je to tvrtka od strateškog interesa.

Istraga traje, ali jedan direktor u Jadrolniji je već smijenjen. Butković kaže kako ne zna zbog čega.

“Ustrajat ćemo da se istina sazna na kraju”

“To je bila prosuda same Uprave, oni moraju odgovoriti zbog čega. Uprava čini sve da sigurnost u tvrtci digne na veću razinu”, kaže.

Ministar kaže kako se ne može utjecati na istrage DORH-a te da to sigurno nije kraj priče.

Na pitanje može li jamčiti da će Uprava odgovarati smjenom ako istraga utvrdi propust, Butković kaže: “Dosta se govorilo i o mojoj ostavci, razmišljao sam i razmišljam, jedan od razloga zašto nisam dao ostavku je to što tražim istinu, ustrajat ćemo da se istina sazna na kraju.”

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare