Evo kada Možemo! objavljuje koga šalju u utrku za Pantovčak!

Vijesti 02. ruj 202410:02 0 komentara
Stranka Možemo
Tomislav Miletic/PIXSELL

Za tjedan dana, u ponedjeljak 9. rujna, stranka Možemo! objavit će ime svojeg kandidata ili kandidatkinje za predsjedničke izbore. Potvrdila je to koordinatorica Možemo! Sandra Benčić. Iz te stranke već su ranije najavili da će imati svog kandidata u utrci za Pantovčak.

U Možemo! su otpočeli predizbori – stranačko vodstvo pozvalo je članove zainteresirane za utrku za predsjednika države da se kandidiraju na predizborima i predstave svoje programe. Posebnih uvjeta za kandidiranje na unutarstranačkim predizborima nema – jedini uvjet je članstvo u Možemo! Svi članovi Možemo! 9. rujna glasovat će o onima koji su se kandidirali, a službeni kandidat te stanke koji će krajem godine u utrku za Pantovčak postat će onaj tko dobije najviše glasova stranačkog članstva.

U Možemo!, međutim, ne žele otkriti tko se sve na predizborima namjerava kandidirati. “Unutar stranke dogovorili smo se da se nećemo javno izjašnjavati o tome tko su nam kandidati sve do kraja samog unutarstranačkog procesa, u svrhu što poštenijeg natjecanja. Planirani datum samog izbora je 9. rujna, isti dan ime kandidata bit će u javnosti” odgovorili su iz Možemo!

S obzirom na to da je riječ o izborima za predsjednika države, dakle o visoko personaliziranim izborima, može se očekivati da će Možemo! u politički megdan u kojem će sudjelovati sadašnji predsjednik i kandidat SDP-a, Zoran Milanović, kandidat HDZ-a, Dragan Primorac, kandidatkinja Marija Selak Raspudić, i zasad još nepoznat broj onih koji će se utrci za Pantovčak u međuvremenu priključiti, kandidirati neko prepoznatljivo, javno afirmirano stranačko lice.

Koga će podržati u drugome krugu, ako kandidat Možemo! ne uspije ući u završnicu predsjedničkih izbora, Jutarnji list pitao je koordinatoricu Možemo! Sandru Benčić. “Investirat ćemo u kampanju i učiniti sve da naš kandidat uđe u drugi krug”, kazala je Benčić. “A ako u tome ne uspijemo, još nismo odučili koga ćemo podržati, ali jedno znamo – to sasvim sigurno neće biti kandidat HDZ-a Dragan Primorac”, kazala je Benčić.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!