Gost TNT-a je predsjednik Vrhovnog suda Radovan Dobronić

Vijesti 24. lip 202313:38 0 komentara
N1

Štrajk sudskih zapisničara i drugih namještenika ulazi u četvrti tjedan! Prije toga, suci su štrajkali tri tjedna do dogovora s Vladom. Ovako duga blokada redovnog rada sudova dovodi u pitanje ne samo funkcioniranje sudova nego i ustavno pravo građana na dostupnost pravosuđa.

Gost Intervjua tjedna Točke na tjedan je Radovan Dobronić, predsjednik Vrhovnog suda koji je ovoga tjedna štrajk zapisničara I drugih službenika i namještenika proglasio – zakonitim.

Bračni par Puljak na svojoj su političkoj agendi u svim dosadašnjim izbornim bitkama na visokom mjestu imali – moral u politici. Zalagali su se za nadstandard u tom pogledu. Zato je još muklije odjeknula vijest da se baš Puljak gostio oboritom ribom uz stranačke dužnosnike Centra u restoranu koji je od gradske tvrtke dobio najam štandova Peškarije – bez javnog natječaja. Ako se tome doda činjenica je isti restoran istovremeno dugogodišnji klijent u biznisu potpredsjednice stranke Centar – puno toga ima se pitati splitskog gradonačelnika. Ivica Puljak zato je gost Točke na tjedan.

Vlada je ovoga tjedna strateškim projektom proglasila privatnu onkološku bolnicu Medikol – projekt vrijedan 76 milijuna eura. Oporba tvrdi kako je to nastavak koruptivnog procesa u kojem HDZ proračun HZZO-a pretače iz javnog u privatni sektor. Vladajući tvrde kako će to pomoći smanjivanju loše statistike smrtnosti od raka. Na ovu temu za TNT su vrlo žestoko debatirali HDZ-ov Željko Reiner i Ivana Kekin iz Zeleno-lijevog bloka.

Aktualne političke događaje za TNT komentiraju i analiziraju novinari Vanja Moskaljov (Tportal) i Katarina Brečić (N1).

Točka na tjedan s Natašom Božić, nedjeljom od 9 do 12 samo na N1.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

PROČITAJTE JOŠ

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!