Gosti TNT-a čelni ljudi Dinama – Velimir Zajec i Dubravko Skender

Vijesti 08. lip 202414:19 0 komentara
velimir zajec i dubravko skender gosti nataše božić u točki na tjedan
N1

Prvi kvartal je iza nove uprave Dinama. Nakon teškog početka, ispadanja iz Konferencijske lige, sezona je završila pozitivno za zagrebačke Modre – klupska vitrina ove je sezone bogatija za čak tri pehara: Onom za osvajanje Superkupa, pridružili su se i po još jedan za osvojeni Kup i naslov prvaka.

Koji je novi sportski i poslovni plan za Dinamo? Kako i kada će biti izgrađen novi Maksimir? Može li nova Uprava vratiti povjerenje, ne samo navijačke, nego i šire nogometne publike i riješiti se imidža netransparentog, privilegiranog kluba?

Gosti Intervjua tjedna Točke na tjedan su predsjednik Dinama Velimir Zajec i dopredsjednik Dinama Dubravko Skender.

Na dan kada Europa bira zastupnike u Europskom parlamentu uživo smo na biralištimna u Hrvatskoj, ali i u Bruxellesu, donosimo informacije o izbornom procesu za ovu važnu instituciju koja utječe na više od 50 posto zakonodavnih pravila u Hrvatskoj. Rezultate europskih izbora doznat ćemo u nedjelju, nešto prije ponoći.

Drugi globalno značajni izbori slijede za manje od 5 mjeseci. Amerika bira predsjednika, a žestoku izbornu pretkampanju koja traje već mjesecima dodatno zaoštravaju prijepori oko sudskih procesa protiv bivšeg predsjednika i moguće ponovno republikanskog kandidata Donalda Trumpa. Kako na njegov pohod na Bijelu kuću može utjecati povijesna presuda suda u državi New York koji je Trumpa proglasio krivim po svih 34 točke optužnice? Može li Trump završiti u zatvoru? Koliko je sudstvo u SAD-u doista neovisno u procesima protiv bivšeg predsjednika i kakve su ovlasti Trumpa da se osveti političkim protivnicima bude li izabran na još jedan predsjednički mandat? Za Točku na tjedan o tome govori sudac ustavnog suda Goran Selanec koji je magistrirao i doktorirao pravo u SAD-u.

Tri tjedna od tragične pogibije 8-godišnje djevojčice u Dugom Selu, lokalna građanska inicijativa za promet siguran za djecu ne prestaje inzistirati na promjenama i suzbijanju prometnog kaosa oko osnovnih škola u tom gradu. Nakon uspješnog prosvjeda i peticije koju je potpisalo više od 4300 osoba, uputili su apel na sve razine vlasti u Republici Hrvatskoj i organiziraju sastanak sa svim resornim službama 13. lipnja. Koliko su im djeca svakodnevno ugrožena na putu od kuće do škole i kakve promjene traže do početka nove školske godine, za TNT-u su ispričali osnivači Građanske inicijative “Dugo selo za sigurnost djece u prometu” Marija Čakarić Bjelobrk i Bruno Jelinić.

Pred kraj školske godine, bavimo se brojnim nagomilanim izazovima u sustavu odgoja i obrazovanja u Republici Hrvatskoj – od poplave superodlikaša, cjelodnevne škole, preko novog kurikula za predškolski odgoj, nedostatka kadrova u školstvu, do pitanja transparentnosti i funkcioniranja hrvatskih sveučilišta. Gošće su nam novinarke Dora Kršul (Telegram) i Ana Dasović (24 sata).

Točka na tjedan s Natašom Božić, nedjeljom od 9 do 12 sati samo na N1.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!