Gotovo nepoznati DP-ovac mogao bi stvoriti probleme Penavi i Plenkoviću

Vijesti 31. kol 202416:36 0 komentara
Patrik Macek/PIXSELL

Ivan Penava ostaje predsjednik DP-a uz jednoglasnu podršku 64 delegata koji su ostali u dvorani nakon što su njegov protukandidat Mario Radić i pristaše napustili izborni sabor. Novi zamjenik predsjednika postao je Stipo Mlinarić. Posljedice ovakvog raspleta žestokih sukoba u DP-u mogla bi osjetiti parlamentarna većina.

Peternel i Radić su nakon napuštanja izbornog sabora poručili da od danas stranka ni Klub zastupnika u Saboru “više ne postoje”. Peternel je predsjednik saborskog Kluba, a od zastupnika je na njihovoj strani i Krešimir Čabaj, piše Index.

Damir Biloglav, koji je mandat stavio u mirovanje i kojeg je u saboru zamijenio Frane Tokić, sada razmišlja o aktivaciji mandata kako bi se raskolom Kluba uzdrmala i vladajuća većina. Naime, Tokić, kazao je Biloglav, pripada Penavinoj struji.

“Mirovanje mog mandata istječe 24. studenog i nakon toga ću ocijeniti kada ću se vratiti u Sabor. Moramo razgovarati, vidjeti kakav je uopće novi omjer snaga u Saboru, tko sve čini većinu i o tome će ovisiti naši potezi”, rekao je Biloglav, upitan hoće li podržavati Vladu kad se vrati u Sabor.

Klub zastupnika DP-a broji 11 članova, a odlaskom Peternela, Čabaja i Biloglava imao bi ih 8, čime bi parlamentarna većina ostala bez tri zastupnika i spala na graničnih 76.

Sve detalje izbornog sabora Domovinskog pokreta pratili smo OVDJE.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!