HDZ proziva Milanovića: “Stjeran u kut, vraća se svom starom receptu”

Vijesti 03. ruj 202412:22 0 komentara
N1, Ilustracija

Sukobi predsjednika Republike Zorana Milanovića i premijera Andreja Plenkovića kao da ne prestaju. Dugačak je popis tema oko kojih su letjele otrovne strelice s obje strane, a posljednja u nizu je korištenje vojnih helikoptera. Iz Vlade optužuju Milanovića da pretjerano koristi vojne resurse, odnosno da prečesto koristi vojne helikoptere. Milanović tvrdi da to nije slučaj i da helikopteri moraju letjeti s njim ili bez njega.

Stvar se dodatno užarila kada je u utorak ujutro Nacional da Plenković koristi policijske glisere kako bi putovao na Hvar, između ostalog i u posjet rodbini. Na sve je reagirao i HDZ objavom na svom profilu na Facebooku.

“Kada više ne zna kako braniti 348 letova vojnih helikoptera u nerazjašnjene svrhe, u kut stjerani Milanović vraća se starom receptu za bijeg od vlastite odgovornosti – baca u eter laži o drugima!”, pišu iz HDZ-a.

“Resursi Ministarstva obrane nisu predviđeni da po Hrvatskoj voze dužnosnike, a kamoli za njihova privatna putovanja. To je svakome jasno, pa se sada, u nastojanju da se ‘operu’ Milanovićevi grijesi, putem tjednika Nacional News Magazin očajnički pokušava u isti koš ubaciti i korištenje Vladinog aviona i policijskih plovila – koji su namijenjeni upravo za prijevoz dužnosnika! A pritom se i Milanović sam služi s oba od tih prijevoznih sredstava!

Službena policijska plovila koriste se za provođenje policijskih poslova osiguranja i zaštite domaćih i stranih štićenih osoba, što uključuje i njihov prijevoz ako je to potrebno – sukladno aktivnostima u kojima štićene osobe sudjeluju na obali ili otocima. Dakle, kada god su premijer Andrej Plenković ili predsjednik RH Milanović i ostali dužnosnici iz 1. kategorije štićenih osoba iz zemlje ili inozemstva na nekom Hrvatskom otoku, policijsko plovilo ondje je svakako prisutno radi provođenja mjera sigurnosti. Prisutno je i kada npr. Milanović dođe na Hvar vojnim helikopterom kako bi se družio s Dodikom.

Predsjednik Vlade RH koristi službena policijska plovila za prijevoz na otoke svega nekoliko puta godišnje. Izjednačavati korištenje policijskih glisera u nekoliko navrata godišnje s konstantnim zlorabljenjem vojnih helikoptera, mahom u privatne svrhe, krajnje je zlonamjerna manipulacija. A dolazi od istih onih aktera koji svojom šutnjom toleriraju ili čak brane Milanovića dok vrijeđa i napada novinare i političke neistomišljenike, krši Ustav, bahato zlorabi resurse MORH-a i sramoti Hrvatsku ispadima na međunarodnoj sceni.

Hrvatski građani sve vide, pa su na parlamentarnim izborima 17. travnja treći put zaredom dali povjerenje Plenkoviću i HDZ-u, a ostavili Kršitelja Ustava i njegov SDP na 42 zastupnička mandata. Milanović i njegova partija doživjet će poraz i na nadolazećim predsjedničkim izborima!”, poručuju.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!