Đerek pokreće ovrhu za povratak na posao: “Nema tog troška kojeg HDZ-ovi poslušnici nisu spremni platiti…”

Vijesti 17. lis 202408:17 1 komentar
Maja Đerek
Ivana Ivanovic/PIXSELL

Maja Đerek tvrdi da mora pokrenuti sudsku ovrhu da bi se vratila na posao jer Državne nekretnine ignoriraju pravomoćnu sudsku presudu prema kojoj je njen otkaz proglašen nezakonit te prema kojoj je Državne nekretnine moraju vratiti na njen posao.

Podsjetimo, nakon četiri godine sudske bitke, Županijski sud je donio pravomoćnu presudu: Maju Đerek moraju vratiti na njen posao u Državnim nekretninama. Đerek je primila presudu i tada poručila da se svakako vraća na posao u ovu državnu tvrtku.

Otkaz joj je dala bivša ravnateljica Renata Sabo zbog skrivljenog ponašanja, odnosa prema kolegama i neizvršavanja naloga. Županijski sud u Šibeniku potvrdio je prvostupanjsku presudu suda u Zagrebu da Đerek treba vratiti u roku osam dana na mjesto direktorice sektora za poslovne prostore ili ako je to mjesto ukinuto, na odgovarajuće mjesto sukladno njenim kvalifikacijama.

Đerek sada navodi da direktorica Državnih nekretnina nije izvršila pravomoćnu presudu iako je prošlo 38 dana.

“Nažalost, obistinjuje se upravo ono što sam najavljivala kada je nakon četiri duge godine stigla pravomoćna sudska presuda da je moj otkaz nezakonit.

Direktorica Državnih nekretnina, Mirela Habijanec, je imala zakonski rok od 8 dana da zakonito izvrši pravomoćnu presudu. Međutim, već 38. dan koristi sve raspoložive manipulativne metode kako bi spriječila moj povratak u sektor nekretnina. U sektor u kojem sam prijavljivala financijske malverzacije i mešetarenja te u kojem sam dočekala nezakoniti otkaz. Čega se to toliko boji?

“Nije znala kako pravdati toliko razvlačenje izvršenja presude”

O stvarnoj želji direktorice Habijanec da na zakoniti način izvrši pravomoćnu presudu možda najbolje govori to što cijelo ovo vrijeme odbija osobni sastanak sa mnom kao zaposlenicom ili bilo kakvo izravno komuniciranje. Uz to, uporno odbija dostaviti podatke o popunjenim i praznim radnim mjestima koju sam ju zatražila, a koja bi trebala biti javno dostupna jer se boji da bi time bili razotkriveni njezini manipulativni navodi.

Pod zadnje, kada više nije znala kako pravdati toliko razvlačenje izvršenja presude i lažne izlike zašto nikako ne mogu raditi u sektoru nekretnina u kojem sam dočekala otkaz – naložila je da dođem u sjedište Državnih nekretnina, bez da je išta precizirala. Tako sam postala jedina službenica u državi koja bi došla na posao bez da zna na kojem je radnom mjestu i u kakvim uvjetima treba raditi. Bez ikakvog ugovora o radu i prijave.

Nakon svih mojih pokušaja strpljivog i mirnog rješenja spora, zakonski mi je preostala jedino mogućnost ovrhe. Zato sam istu i pokrenula iako sam direktoricu u nekoliko navrata pisanim putem upozorila da će ovrhom biti uzrokovan novi znatni trošak za tvrtku i nju osobno.

Izgleda da nema tog troška na račun državnog proračuna kojeg HDZ-ovi poslušnici nisu spremni platiti samo kako bi me eliminirali iz poslova vezanih za nekretnine u vlasništvu države. Samo kako bi se nastavio po proračun štetočinski – business as usual”, rekla je Maja Đerek.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare