Mario Radić prelomio: Borit će se protiv Penave za mjesto predsjednika DP-a?

Vijesti 21. kol 202410:22 1 komentar
Mario Radi
Luka Stanzl/PIXSELL

Zamjenik predsjednika Domovinskog pokreta Mario Radić kandidirat će se za predsjednika te stranke na nadolazećem izbornom saboru. Otkrio je to Nacionalu izvor blizak vrhu Domovinskog pokreta.

Izvor je iznio i niz razloga zašto se Radić odlučio na taj korak, koji dodatno potvrđuje u javnosti i medijima ionako već raširen dojam o dubokoj podijeljenosti unutar te stranke i uvodi dodatne tenzije u razdoblju koje će prethoditi izbornom raspletu koji može utjecati ne samo na političku budućnost Domovinskog pokreta, nego i na stabilnost aktualne vladajuće koalicije, doznaje Nacional.

Prema navodima tog izvora, Radić je tijekom proteklih tjedana osobno prelomio i shvatio da i ono osobno i Domovinski pokret mogu imati ozbiljnu političku budućnost samo ako osobno istupi i najavi ambiciju i formalno preuzeti Domovinski pokret. Dosad je u dijelu javnosti i pretežitom dijelu Domovinskog pokreta slovio za samozatajnog, ali pozadinski ključnog čovjeka Domovinskog pokreta, ponajviše zbog njegova presudnog doprinosa u osiguravanju financijske stabilnosti stranke.

Izvor blizak vrhu Domovinskog pokreta Nacionalu je otkrio kako u dijelu te stranke sklonom Radićevoj struji raste frustracija zbog sve većeg broja informacija koje ukazuju na to da je Ivan Penava počeo povlačiti i brojne kontroverzne poteze koji bude sumnju i u njegov osobni integritet i poštenje. To je ključni novi element koji može pridonijeti dodatnoj podjeli te stranke, koju ionako u posljednje vrijeme obilježavaju ideološka razilaženja njenih podijeljenih frakcija.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!