Međimurje plin grijat će Zagrepčane. Gradonačelnica Čakovca: Ljuta sam, priča se zakomplicirala!

Vijesti 30. svi 202411:39 1 komentar

Međimurje-plin će početkom listopada ove godine od Gradske plinare Zagreb-Opskrba preuzeti opskrbu kućanstava koja koriste javnu uslugu opskrbe plinom na području grada Zagreba, jer je na natječaju ponudilo cijenu od od 0,0095 eura po kilovatsatu (eura/kWH), službeno je objavila HERA. Gradonačelnica Čakovca, grada koji je suvlasnik Međimurje plina, ljuta je.

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević upitao se jučer u obraćanju javnosti koji je motiv tvrtke koja je do sada opskrbljivala 29 tisuća kućanstava da preuzme područje na kojem ih je deset puta više. Upitao se i koji je motiv direktora Nenada Hranilovića koji je i predsjednik međimurskog ogranka HNS-a, što Tomašević smatra “zanimljivim”.

Dodao je da zagrebačka plinara nije izgubila posao od neke privatne tvrtke, već da je Međimurje plin tvrtka u javnom vlasništvu, odnosno u vlasništvu više gradova i općina s područja Međimurja te da je grad Čakovec, koji je najveći dioničar tog poduzeća, bio protiv toga da se Međimurje plin širi na Zagreb.

Tim povodom, naša Vanja Kranic razgovarala je danas s gradonačelnicom Čakovca Ljerkom Cividini. 

Cividini nam kaže da nije znala da se Međimurje plin javilo na natječaj, ali i da to kao jedan od suvlasnika Grad i ne mora znati, jer je to na Upravi.

“Moram napomenuti, s obzirom na događanja koja su uslijedila da sam stava da je Uprava trebala sazvati Skupštinu i informirati nas o namjerama i o tome što dobivanje natječaja donosi. Dosad nismo imali takva pravila da nas se obavještava, Međimurje plin nema potrebe ni obvezu obavještavati Skuštinu javljanju na natječaje, Uprava odlučuje o tome”, kaže, ali dodaje i da je ljuta.

“U ovom trenutku sam ljuta s obzirom na to da se priča zakomplicirala i da smo svi suvlasnici Međimurje plina trebali biti informirani o tome što bi se moglo dogoditi. Pretpostavljam da će direktor sazvati Skupštinu, da čujemo iz prve ruke što to znači za Međimurje plin i cijelu Županiju”, kaže Civini za N1.

Podsjetimo, Međimurje-plin će početkom listopada ove godine od Gradske plinare Zagreb-Opskrba preuzeti opskrbu kućanstava koja koriste javnu uslugu opskrbe plinom na području grada Zagreba, jer je na natječaju ponudilo cijenu od od 0,0095 eura po kilovatsatu (eura/kWH), službeno je objavila HERA.

“Natječajem su odabrani najkonkurentniji ponuditelji prema kriteriju najnižeg troška opskrbe i kriteriju najvećeg dozvoljenog udjela pojedinog opskrbljivača u obvezi javne usluge”, dodaju iz HERA-e.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare