Uključen narančasti meteolarm za još dvije regije: Prijeti grmljavinsko nevrijeme i tuča

Vijesti 02. kol 202415:58 0 komentara
Upaljen narančasti meteolarm za još dvije regije: Prijeti grmljavinsko nevrijeme i tuča.
Pixabay/Ilustracija

Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ) podignuo je upozorenje za Zagrebačku i Karlovačku regiju zbog mogućeg grmljavinskog nevremena kojega bi mogla pratiti tuča.

Kako smo najavili u jutrašnjoj prognozi, navečer i u noći uslijediti će jače naoblačenje sa sjeverozapada uz kišu, grmljavinu i obilne pljuskove.

Ovo naoblačenje trebalo bi, prema DHMZ-u, uzrokovati grmljavinsko nevrijeme i tuču na području Zagreba i Karlovca, zbog čega su podigli razinu upozorenja sa žutog na narančasto.

Narančasti alarm ostaje na snazi za splitsku regiju zbog toplinskog vala, dok je ostatak Hrvatske pod žutim upozorenjem zbog grmljavinskog nevremena.

DHMZ

U subotu nas očekuje nastavak nestabilnog vremena s lokalnom grmljavinom i pljuskovima osobito u unutrašnjosti, manje kiše na Jadranu i uz Jadran – osobito na jugu Dalmacije. Na sjevernom i srednjem Jadranu bura, a na južnom sjeverozapadnjak. Jutarnje temperature od 15 do 20 Celzijevih stupnjeva, na Jadranu oko 23, najviše dnevne od 27 do 31 Celzijevih stupnjeva.

U nedjelju i ponedjeljak promjenljivo oblačno i malo hladnije uz sjeveroistočni vjetar, a na Jadranu bura. Od sredine tjedna stabilizacija vremena uz porast temperature zraka.

Prema sadašnjim izračunima modela za prognozu vremena, čeka nas stabilno suho i sunčano vrijeme sve do Velike Gospe.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!