Podignuta optužnica protiv 13-ero navijača Torcide zbog napada na policiju

Vijesti 22. srp 202413:41 0 komentara
Ilustracija / N1

Općinsko državno odvjetništvo u Splitu podiglo je optužnicu protiv 13 pripadnika navijačke skupine Torcida koji su početkom travnja ove godine na stadionu Poljud i njegovoj blizini, poslije polufinalne utakmice Hrvatskog kupa između Hajduka i Dinama, izazivali nerede i napali policajce.

Optužnicom su obuhvaćeni hrvatski državljani u dobi između 18 i 44 godina koje se tereti za izazivanje nereda i prisilu prema službenoj osobi, izvijestilo je Državno odvjetništvo (DORH).

Na teret im se stavlja da su 3. travnja 2024., na gradskom stadionu, šetnici stadiona i u ulicama koje omeđuju stadion, sudjelovali u mnoštvu koje je na teren bacalo plastične stadionske stolice, dijelove metalne konstrukcije, dijelove drvene palete, metalne bačve od piva, zapaljene baklje i druge predmete pogodne za napad, kao i upaljače, elektronske cigarete, a sve dok su se tamo bili igrači i druge osobe.

Tereti ih se i da su, po dolasku policajaca, pozivali na sukob te uz naguravanje, viku i prijetnje probili vrata za izlaz ispred tribine te utrčali na teren stadiona.

Pritom su neki od okrivljenika, dodaje tužiteljstvo, bacali prema policajcima razne predmete, kamenje i zapaljene bengalke kako bi ih spriječili u obavljanju službenih radnji uspostavljanja narušenog javnog reda i mira.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!