Policija otkrila uzrok požara kod Drava International, Anušić prozvao vlasnika

Vijesti 08. kol 202414:41 3 komentara
Borna jaksic/PIXSELL

Očevidom koji je obavila a PU osječko-baranjska u suradnji s inspektorom zaštite od požara, utvrđeno je da je došlo do kratkog spoja. Ministar obrane Ivan Anušić pozvao je vlasnika tvrtke na odgovornost i neadekvatnu sanaciju požara koji je u Dravi International prvi put buknuo u siječnju.

Uzrok – aluminijska folija

“Očevidom, koji je obavila očevidna ekipa PU osječko-baranjska u suradnji s inspektorom zaštite od požara, eksploziva i oružja, utvrđeno je da je do požara u krugu tvornice plastike jučer oko 15,10 sati došlo zbog tehničkog uzroka, odnosno zbog kratkog spoja između dva dalekovoda izazvanog aluminijskom folijom”, priopćili su u četvrtak iz nadležne Policijske uprave.

Ministar obrane Ivan Anušić poručio je ranije četvrtak kako jučerašnji požar u krugu tvornice Drava International nije poprimio veće razmjere te je ugašen, a očekuje da se što prije utvrde razlozi ponovnog požara kao i je li vatra planula i zbog nepravilnosti otkrivenih još lani.

Podsjeća da je niti godinu dana od katastrofalnog požara u toj tvornici, jučer ponovno požarni incident te se nameće pitanje – je li Drava International uopće ispravila tada utvrđene propuste i neregularnosti u radu – i kada je riječ o protupožarnoj sigurnosti i kada je riječ o načinu deponiranja i količinama skladištene plastike.

Zašto deponirana plastika nije uklonjena?

“Otvara se i pitanje zašto vlasnik tvrtke nije od lanjskog požara uklonio prekomjerne količine deponirane plastike i sanirao požarište”, upozorava Anušić.

“Svakako očekujem da se što prije utvrdi koji su razlozi ponovnog požara i je li vatra planula i zbog nepravilnosti koje su još lani otkrivene”, poručio je.

U srijedu oko 18 sati ugašen je požar koji je tog dana oko 15 sati buknuo na prostoru tvrtke za preradu i skladištenje plastike Drava International. U gašenju požara sudjelovalo je 111 vatrogasaca s 30 vozila iz 15 postrojbi. Nije bilo ozlijeđenih osoba, a vjetar je gusti crni dim nosio na nenaseljeno područje.

Na istom je mjestu 4. listopada prošle godine izbio požar velikih razmjera i s teškim posljedicama.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare