Poznati poduzetnik priznao da je naručio kokain u palačinkarnicu. Evo kakvu je kaznu dobio

Crna kronika 11. srp 202419:08 1 komentar
Pixabay / Ilustracija

Jedan od suvlasnika zagrebačkog noćnog kluba Ritz Mario Gavrić priznao je na danas na Županijskom sudu u Zagrebu da je dogovarao dostavu droge u svoj lokal u Zagrebu. Gavrić je vlasnik nekoliko lokala, a u palačinkarnicu koja posluje na dvije adrese tijekom siječnja 2021. naručio je kilogram kokaina za kojeg je platio 36 tisuća eura. 

O njegovom uhićenju i pokušaju bijega N1 je već pisao. Sada se Gavrić nagodio na djelomičnu uvjetnu kaznu od 13 mjeseci zatvora. Šest mjeseci mora odslužiti u zatvoru, a preostalih sedam mjeseci pretvoreno je u uvjetnu osudu s rokom kušnje od pet godina. Izrečena mu je i sporedna novčana kazna od 100.000 eura te mu je oduzeto i 60.000 eura protupravno stečene imovinske koristi.

Kako je naručio drogu?

Prema USKOK-ovoj optužnici koju je Gavrić priznao, kupovinu jednog kilograma kokaina za 36 tisuća eura dogovorio je s jednim od optuženih iz narko-bande koju je predvodio Viktor Milaković.

Proizlašlo je to iz poruka koje su istražitelji pronašli nakon što je dešifrirana SKY komunikacija dvadesetak okrivljenih. U tim prepiskama Gavrić je imao nadimak “Boost”.

Borba za prevlast

Inače, u Gavrićevom Ritzu u travnju 2023. godine ubijen je Tomislav Sabljo, koji je, prema sumnji USKOK-a, bio član narko-bande konkurentske Milakovićevoj.

Upravo je to rivalstvo, odnosno borba za prevlast na narko-tržištu, također prema sumnjama USKOK-a, bio motiv zbog kojeg su Milaković i njegovi ljudi ranije planirali atentat na Sablju. Do realizacije nije došlo.

USKOK tvrdi da je Milakovićeva grupa na preprodaji droge zaradila oko 600 tisuća eura.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare