Strani radnici prevozit će Riječane Autotrolejom? Oglasio se gradonačelnik

Vijesti 27. kol 202411:26 0 komentara

Marko Filipović, gradonačelnik grada Rijeke uključio se u Studio uživo gdje je s našim reporterom Bornom Šmerom razgovarao o stanju u gradskom prijevozniku Autotroleju, tvrtki koji se mjesecima bori s manjkom vozača autobusa.

Nova zapošljavanja, veće plaće

“Problemi u Autotroleju su u domeni riješavanja od strane Uprave i nakon izvanredne skupštine održane u svibnju kontinuirano se radi na privlačenju novih vozača. U tom periodu je 16 novih vozča, no bilo je i nešto odljeva”, rekao je gradonačelnik Rijeke Marko Filipović.

“U pripremama za školsku godinu ići će se na povećavanje obima onih gradskih linija koje građani najviše koriste. Iz bližeg susjedstva osigurat ćemo dovoljan broj vozača. Kao što znate, povećali smo plaće što se proširilo među onima koji traže posao, što je rezultiralo novim zapošljavanjima,” otkriva Filipović pa dodaje:

“Vozni red je ponešto reduciran, no Uprava je učinila sve da osigura veći broj polazaka nego do sada, pogotovo s obzirom na početak školske godine.

Radnici iz trećih zemalja?

Što se tiče cijena karata, grad je odlučio niže cijene zadržati i u rujnu jer je i razina usluge smanjena: “Djelujemo u pravcu uspostavljanja voznog reda kakav je bio prije svibnja.” Na pitanje kako riješiti problem manjka radnika, Filipović govori da se radi i na pronalaženju radnika iz trećih zemalja:

“Predstoji nam nalaženje vozača putem agencija, odnosno agencijskih radnika a ne samo iz susjedstva. Neki podaci iz gospodarske Komore govori da se s problemom manjka vozača bori čitava Europa”, otkriva Filipović i odbacuje mogućnost da se radi o lošem upravljanju tvrtkom Autotrolej:

“Uprava i dalje ima povjerenje većinskog vlasnika”, zaključuje gradonačelnik.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!