Velika akcija policije: Uhvatili falsifikatora. Napravio desetke lažnih dozvola za strance u RH

Crna kronika 26. srp 202415:27 0 komentara
Ilustracija/Goran Kovacic/PIXSELL

Uhićen je 41-godišnjak koji je lažirao dozvole za rad i boravak stranaca u Hrvatskoj.

Inspektori Službe općeg kriminaliteta Policijske uprave primorsko-goranske utvrdili su da je od rujna prošle godine do sredine veljače ove godine, izradio i krivotvorio 74 dozvole za boravak i rad stranih državljana. Inače, te potvrde izdaje MUP.

Kako je radio lažne dokumente?

Ovaj 41-godišnjak sam ih je izrađivao – uz prave osobne podatke stranaca upisivao je lažne oznake poslodavaca, te netočne i nepotpune službene podatke poput datuma izdavanja, klase i urudžbenih brojeva. Krivotvorio je i oznake barkoda.

Utvrđeno je i da je veći dio krivotvorenih dozvola za boravak i rad sadržavao elektronički obrađen paraf odnosno potpis ovlaštene osobe i pečat MUP-a, iako ih ovlaštena osoba nikad nije stavila na te dokumente.

Lažirani potpisi i imena

Na manjem broju lažnih dozvola stajao je pak potpis osobe koja nikada nije bila zaposlenik MUP-a.

Istražitelji su utvrdili da stranci za koje su bili izrađene ove lažne potvrde nisu imali dozvole niti za jednog poslodavca u Hrvatskoj, odnosno da čak nisu ni bili u našoj zemlji.

“U sklopu kriminalističkog istraživanja, temeljem naloga Županijskog suda u Rijeci, na matuljskom području provedena je pretraga doma i drugih prostorija osumnjičenog 41-godišnjaka kojom su pronađeni i oduzeti predmeti koji se dovode u vezu s počinjenjem ovih kaznenih djela”, navodi policija. Nakon kriminalističkog istraživanja osumnjičeni falsifikator je pritvoren.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!