Novi detalji u slučaju otpuštenog zaposlenika sa Sv. duha: Upravo je optužen da je uzeo kuću umrle pacijentice

Crna kronika 30. ruj 202420:29 0 komentara
Robert Anic/PIXSELL

N1 je nedavno prvi javio da je sud donio nepravomoćnu presudu kojom 58-godišnjeg pomoćnika obducenta iz Kliničke bolnice Sveti duh vraća na posao. Naime, utvrđeno je da je dobio nezakoniti otkaz nakon što je otkriveno da u bolničkoj mrtvačnici tijela leže i po podu.

Sada se ovaj isti čovjek našao u novoj aferi – optužen je zbog prijevare i davanja lažnog iskaza, jer je fingirao oporuku jedne žene koja je preminula u bolnici. Prema toj, doduše usmenoj oporuci, ta 59-godišnjakinja je prije smrti svu imovinu navodno ostavila baš njemu.

Radilo se o ženi za koju nitko nije pitao danima nakon smrti.

Detalji optužnice

Zato je pomoćnik obducenta, između listopada 2021. i srpnja 2023. iskoristio tu činjenicu i u ostavinskom postupku ustvrdio da mu je 59-godišnjakinja usmenom oporukom ostavila svoju nekretninu. Javnom bilježniku rekao je i da će dostaviti podatke o svjedocima te oporuke.

Njegova izvanbračna partnerica, 43-godišnjakinja koja je sada također optužena, potvrdila je da je bila prijateljica s 59-godišnjakinjom, te da je ona doista svoju nekretninu ostavila 58-godišnjaku. Međutim, tužiteljstvo u optužnici tvrdi da je o svemu tome lagala. Pa joj je na teret stavljeno davanja lažnog iskaza.

Kako je dobio nekretninu?

Javnobilježnička prisjednica je, nemajući razloga sumnjati, proglasila usmenu oporuku valjanom te potom u lipnju 2023. donijela rješenje o nasljeđivanju – 58-godišnjak je naslijedio kuću žena koja je preminula u bolnici.

U srpnju prošle godine upisao se kao vlasnik nekretnine čija je vrijednost 26.926,56 eura. Za taj iznose je, stoji u optužnici, oštetio pravog nasljednika preminule žene.

Inače, još u veljači ove godine spornu nekretninu sud je blokirao, a tužiteljstvo optužnicom traži da se 58-godišnjaku oduzme imovinska korist koju je nezakonito stekao.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!