Vatrogasci nadziru požarišta u Tučepima i Vrsinama

Vijesti 04. kol 202411:00 0 komentara
požar Tučepi, vatrogasci
N1/Fran Rubil

Vatrogasci i dalje nadziru požarišta u Tučepima kod Makarske i u Vrsinama nedaleko Trogira koji su buknuli još prije pet dana i u kojima je do sada ukupno izgorjelo 1250 hektara makije, niskog raslinja i borove šume.

Kako se doznaje u Županijskom vatrogasno-operativnom centru, snage na terenu su reducirane jer jačina požara nije kakva je bila prethodnih dana pa sada vatrogasci požarište nadziru.

U Vrsinama su na terenu vatrogasci s operativnog područja Trogir, Kaštela i Splita, a u Tučepima lokalni gasitelji. Požar u Tučepima je planuo zbog nehaja lokalnog pčelara koji nije do kraja ugasio žar iz dimilice, dok je za onaj u Vrsinama kriv otpad koje se samozapalilo.

Osim ta dva požara, u subotu su uslijed udara groma buknula još tri manja na području Splitsko-dalmatinske županije, no brzo su ugašeni i u njima je bila zahvaćena manja površina uglavnom niskog raslinja i makije.

Navečer oko 22,40 sati buknuo je požar i u Dugom Ratu i to, kako se sumnja, najvjerojatnije zbog ispaljene signalne rakete koja je uz pomoć bure rasplamsala vatru. Gorjela je borova šuma, no 25 vatrogasaca iz Dugog Rata i Omiša brzo su reagirali i za manje od sat vremena ugasili buktinju. Izgorjelo je tek 50 kvadrata.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!