Chef tvrdi da svi pogrešno kuhaju bolonjez: Ovo je jedini ispravan način

Cooking 12. pro 202419:56 0 komentara
Pexels/Ilustracija

Jedan je kuhar oštro osudio uobičajenu metodu kuhanja bolonjeza, nazvavši je „zastrašujućom“ zbog korištenja staklenki umaka ili čak svježih rajčica.

Na TikToku, kuhar je podijelio snimku onoga što smatra ispravnim načinom pripreme ovog popularnog talijanskog jela.

“Svaki put kad vidim nekoga kako pravi bolonjez, doslovno sam zgrožen”, izjavio je.

“Ovo je vrlo jednostavno jelo – ne treba vam staklenka umaka – što je, usput rečeno, odvratno. A ne treba vam ni rajčica – ni iz konzerve, ni svježa.”

Alex je objasnio da bolonjez uopće ne bi trebao biti umak od rajčice, već mesni umak. Pojašnjavajući, savjetuje: “Uzmite soffritto – to su sitno nasjeckane mrkve, celer i luk – i zatim zapecite mljeveno meso (dodajući ga u tavu s navedenim sastojcima).”

Ipak, Alex dodaje malo koncentrata rajčice prije nego što ulije obilnu količinu crnog vina. Zatim predlaže: “Izvadite meso iz tave i kuhajte povrće na masnoći od mesa.”

Nastavljajući svoj recept, Alex kaže da nakon omekšavanja povrća meso treba vratiti u tavu, zajedno s tri žlice koncentrata rajčice.

“Kad se karamelizira, deglazirajte s čašom crnog vina, promiješajte, a zatim dodajte taman toliko vode da dobijete gusti umak.”

Završava recept riječima: “Pustite da krčka na laganoj vatri najmanje sat vremena, a može i do tri sata. Na kraju dodajte malo mlijeka i vode od tjestenine. Ako želite nešto brzo za večeru, nemojte raditi nešto što treba dugo kuhati.”

Međutim, metoda nije naišla na odobravanje među njegovim pratiteljima, koji su istaknuli da je okus najvažniji.

“Pravi način pripreme bolonjeza je onaj koji najbolje paše želucu onoga tko ga jede,” izjavio je jedan pratitelj.

“Ne trebaju postojati snobovska pravila. Ovo nije natjecanje. Svakome na njegov način!”

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!