Priprema savršene tjestenine ne zahtijeva mnogo sastojaka, tvrdi Giada De Laurentiis, poznata talijansko-američka kuharica i voditeljica na Food Networku.
Ona je na TikToku podijelila nekoliko savjeta za postizanje savršenog rezultata:
1. Pravilno soljenje vode: Prije nego što stavite tjesteninu u ključalu vodu, dodajte puno soli. Želite da voda ima okus sličan moru. Sol daje tjestenini osnovni okus i pridonosi boljem ukusu cijelog jela, piše Eating Well.
2. Nema potrebe za maslinovim uljem: Postoji mit da dodavanje maslinovog ulja u vodu za kuhanje tjestenine sprječava lijepljenje. Međutim, to stvara klizavu “ljusku” na tjestenini, što otežava prianjanje umaku. Stoga, izbjegavajte dodavanje maslinovog ulja.
3. Jednostavan umak je ključ: Počnite s jednostavnim i klasičnim umakom. Ako je tjestenina savršeno kuhana, ne trebate ih prikriti nepotrebnim umakom.
4. Zadržite tjesteninu u vodi: Umjesto da ocijedite tjesteninu u cjediljci, koristite neki kuhinjski pribor kako biste je izvadili iz kuhane vode i zadržali je vlažnom. Tako ćete zadržati dragocjenu vodu koja je izvrsna za stvaranje umaka. “Voda od tjestenine je zlato”, napominje De Laurentiis.
Slijedeći ove savjete, možete pripremiti savršenu tjesteninu s ukusnim umakom. Vaši obroci bit će neodoljivo ukusni i jednostavni za pripremu, napominje Eating Well.
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!