Kako treba jesti češnjak?

Cooking 01. stu 202213:09 0 komentara
Shutterstock

Češnjak je jedna od najstarijih uzgojenih biljaka na svijetu i može se naći u skoro svakoj kuhinji. On, međutim, nije samo sjajan dodatak vašim obrocima, već je i jako zdrava namirnica.

Volimo koristiti češnjak kada smo prehlađeni jer pomaže u borbi protiv kašlja i jača imunološki sustav. Sadrži mnoge aktivne kemijske spojeve i antioksidanse koji osiguravaju zdravlje cijelog organizma, zbog čega se često naziva prirodnim antibiotikom, piše Aktivni.si, a prenosi City Magazine.

VEZANE VIJESTI

Češnjak je izuzetno hranjiv, pozitivno utječe na razinu šećera u krvi, smanjuje sintezu kolesterola i rizik od kardiovaskularnih bolesti, djeluje antiupalno i brine o zdravlju probavnog sustava. Posebno veliki broj ljekovitih svojstava krije se u češnjaku zbog moćnog spoja alicina koji inače štiti biljku od bakterija i gljivica.

Da biste maksimalno iskoristili blagotvorno djelovanje češnjaka, redovno ga konzumirajte i pripremajte na sljedeći način:

Češnjak je najbolje jesti sirov i najmanje tri čehurice dnevno.

Prije jela zgnječite ga da biste stimulirali enzimsku reakciju koja proizvodi alicin, sastojak koji čini češnjak tako zdravim.

Ako termički obrađujete češnjak, to treba učiniti vrlo brzo.

Mnogi ljudi izbjegavaju češnjak zbog njegovog mirisa. Ali upravo ovaj mirisni sastojak daje mu njegova ljekovita svojstva.

Ako ste zabrinuti zbog lošeg zadaha, možete ga riješiti žvakanjem peršinovog lišća ili zrna kave.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram. 

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!