Oglas

Ovako to rade Nijemci: Recept za najfiniju salatu od svježeg kupusa

author
N1 Info
03. srp. 2024. 08:07
salata, voće, povrće, hrana, prehrana, kupus, jabuke, jagode, maline, borovnice, rajčica, avokado, gljive
Pixabay (Ilustracija) | Pixabay (Ilustracija)

Krautsalat ili salata od svježeg kupusa popularni je prilog u Njemačkoj.

Oglas

Najčešće se servira uz nedjeljni ručak zajedno s pečenkom i restanim krumpirom ili okruglicama od kruha, piše Punkufer.

Krautsalat se priprema od svježeg zelenog kupusa, luka, šećera, octa i sjemenki kima. Ovisno o regiji – u salatu se mogu staviti i komadići slanine, pa čak i senf.

Imajte na umu da će salata imati bolji okus što kupus narežete na tanje trakice. Ako niste vješti s nožem, možete se poslužiti i ribežom ili čak sjeckalicom povrća.

Sastojci:



  • 900 g svježeg zelenog kupusa

  • 70 ml povrtnog temeljca

  • 4 žlice bijelog octa

  • 3 čajne žličice bijelog šećera

  • 2 žlice ulja

  • 2 čajne žličice soli

  • 2 čajne žličice sjemenki kima

  • 1 luk

  • crni papar po želji


Priprema:



  1. Operite kupus, očistite ga i narežite na tanke trakice.

  2. Narezani kupus stavite u veliku posudu i začinite solju i šećerom. Umasirajte začine u kupus – masirajte kupus oko pet do sedam minuta dok ne postane mekan i ne ispusti višak tekućine. Odstranite tekućinu od kupusa.

  3. Očistite luk i narežite ga na tanke trakice te dodajte kupusom.

  4. U manjoj zdjelici pomiješajte povrtni temeljac, ulje, ocat i sjemenke kima. Prelijte preko kupusa i luka te dobro promiješajte.

  5. Začinite salatu crnim paprom po želji.

  6. Stavite sve zajedno u hladnjak na barem dva sata da se ohladi.

  7. Poslužite s jelom po želji. Dobar tek!


N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Teme

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare

Pratite nas na društvenim mrežama