Obrok salate su uvijek dobar prijedlog za ručak.
Sastojci:
– 1 glavica Eisberg salate
– 250 g pečenog bijelog pilećeg mesa
– 100 g krutona
– 50 g parmezana
– 50 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
– 2 žlice limunovog soka
– 1-2 čehurice češnjaka
– 1 žličica senfa
– 1 žličica Worcestershire umaka
– sol, papar, po želji
Priprema:
Salatu dobro operite, osušite i izrežite na manje komade. Stavite je u veću posudu.
izrežite pečenu piletinu i dodajte u salatu zajedno s krutonima.
Polovinu parmezana izrežite na duže listiće i dodajte u salatu.
Ostatak parmezana naribajte na sitno i pomiješajte s maslinovim uljem, nasjeckanim češnjakom, limunovim sokom, senfom i Worchestershire umakom. Posolite i popaprite, po želji.
Dobijeni umak prelijte preko salate i odmah poslužite.
Dobar tek!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!