Krem juha od paprika posuta parmezanom i hrskavim kockicama kruha.
Sastojci:
– 1 poriluk
– 1 manja glavica luka
– 6 paprika
– 1 žličica kima u prahu
– 2 lista lovora
– 1 l juhe (kocka)
– 1 žličica ljute mljevene paprike
– maslinovo ulje
– sol i papar
– parmezan za posipanje
– 2 šnite starog kruha
Priprema:
Nasjeckati poriluk i luk. U loncu zagrijati tri žlice maslinova ulja, staviti obje vrste luka i malo dinstati.
Dodati lovor, kim, mljevenu papriku i paprike narezane na veće komade, po mogućnosti bez sjemenki.
Dinstati koju minutu, dodati juhu od kocke, dobro promiješati, poklopiti i ostaviti da se kuha 30 minuta.
Izvaditi listove lovora, a sadržaj prebaciti u blender i sve izmiksati, pa samljeveno vratiti u tekućinu koja je ostala.
Posoliti i popapriti po ukusu i pustiti da proključa. Poklopiti i skloniti sa strane.
Kruh narezati na kockice, staviti ga u pleh, preliti s malo maslinovog ulja, posoliti i posuti malo mljevene paprike.
Ispeći u pećnici da bude hrskav.
Juhu uliti u zdjele i staviti nekoliko komadića hrskavih kockica kruha i posuti parmezanom.
Dobar tek!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!