Recept: Krem juha s pilećim mesom

Cooking 23. pro 202107:45 0 komentara
Shutterstock

Pileća krem juha je uvijek dobar izbor za hladne zimske dane.

Sastojci:

– 600 gr pilećeg bijelog mesa

– 2 mrkve

– 1/2 korijena peršina

– 1/3 korijena pastrnjaka

– 100 gr celera

– 3 srednja krumpira

– 1 list lovora

– 2 žličice soli

– 1 žličica mljevenog papra

– 2 žličice suhog biljnog začina

– 2 žumanjka

– 1,5-2 dl kiselog vrhnja

– po želji sok od limuna

– oko 1,5 l vode

Priprema:

Pileće bijelo meso oprati pod mlazom hladne vode, staviti u lonac s oko 1,5 l hladne vode, poklopiti i staviti da se kuha.

Kada meso prokuha, dodati očišćeno povrće i posoliti. Dodati i polovicu količine suhog biljnog začina, papar i list lovora.

Kad se meso počne odvajati od kosti, isključiti štednjak i procijediti tekućinu.

Meso i povrće ostaviti da se malo prohladi. Meso odvojiti od kosti i sitno narezati, kao i mrkvu, krumpir i celer. Ostatak povrća odstraniti.

Procijeđenu tekućinu vratiti u lonac i dodati narezano meso i povće. Provjeriti okus, dodati ostatak suhog biljnog začina i staviti da kuha još par minuta.

U posebnoj zdjeli vilicom umutiti samo žumanjke i kiselo vrhnje.

Skinuti lonac sa štednjaka i u vrelu tekućinu uliti tanak mlaz razrijeđene smjese od žumanjaka i vrhnja, uz istovremeno i neprestano miješanje juhe vilicom, ali samo po površini, nikako u dubinu da se ne naprave grudice.

Tek kada se ulije sva smjesa, promiješati cijelu količinu juhe.

Pri serviranju, može se dodati sitno nasjeckani peršin, a po želji i dodatno zakiseliti limunom ili octom.

Dobar tek!

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!